sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Nerja ja Frigiliana

Tapahtumien puolesta on ollut aika köyhä viikko, kun ei ole oikein huvittanut tehdä mitään loikoilua kummempaa suurimpana osana päivistä. Opiskellakaan ei oikein jaksanut ja sen vuoksi tänään sunnuntaina ja eilen onkin saanut tahkoa viikon laiskottelusta johtuneet rästihommat päähän.

Keskiviikkona käytiin Gökcen (Golce onkin Gökce oikeasti) kanssa Plaza Mayorilla syömässä. Plaza Mayor on iso ostoskeskus lähellä Málagan lentokenttää. Kun Gökce kertoi paikasta, luulin, että kyseessä on joku iso aukio, jossa kaikki on halvempaa kuin keskustassa. Sen piti myös olla "ihan lähellä." Bussimatka sinne kesti kuitenkin yli tunnin täältä Pedregalejosta. Onneksi Málagan bussit ovat uusia ja ilmastoituja, huomattavasti parempitasoisia kuin esimerkiksi Helsingissä. Tuo on vain yksi asia, josta huomaa, että Málaga ei ole mikään köyhä kaupunki. Täällä pyöriessä on vaikea huomata, että maa kärsii vakavista talousongelmista. Yksi Margarita on täällä toitottanut jo lähes koko kolmen viikon ajan, että mun pitäisi maistaa kaupunkilaisten omaa herkkua, eli annosta nimeltä calamares fritos. Plaza Mayorilla tuota maistoin ja hyväähän se oli. Kyseessä on siis friteeratut rinkulat, jotka on tehty mustekalasta. Luulin ensin, että tarjoilija oli erehtynyt, koska nuo näytti aika paljon sipulirenkailta.

Calamares fritos

Torstaina käytiin kurssilaisten, Marcosin ja sen avovaimon kanssa Nerjassa ja Frigilianassa. Nerja on noin 50 kilometrin päässä sijaitseva andalucialainen pikkukaupunki, jossa kaikki talot ovat valkoisia. Kohde on myös saksalaisten turistien suosiossa ja aika paljon kaikkia palveluja olikin saatavilla myös saksaksi. Matkalle lähdettiin Marcosin avovaimon lommoille ajetulla, punaisella ja pikkuruisella Seatilla. Viisi ihmistä mahtui autoon vähän pakottamalla ja ilmastointina toimi repsottava takalasi ja yksi etuikkuna. Toisessa ikkunassa ei ollut kampea.

Nerjassa ei ole oikeastaan muuta nähtävää kuin Balcon de Europa. Balcon de Europa on kalliouloke, josta on ihan komeat maisemat merelle. Tietysti jos on lyhyemmällä lomalla, niin silloin ihan vaan kaduilla käveleminenkin saattaa tuntua mielenkiintoiselta ja Nerjassa kyllä riittää pikkuruisia mutkittelevia mukulakivikatuja.

Nerjan keskustaa
Ranta Balcon de Europan vieressä 
Nerja
Balcon de Europa
Maisemaa itään

Frigiliana oli vähän mielenkiintoisempi ja vaikuttavampi paikka. Se sijaitsee aika lähellä Nerjaa, mutta se on rakennettu vuorelle. Marcosin mukaan ihmiset Frigilianassa elää keskimääräistä pidempään, koska saavat paljon liikuntaa kaupungin mäissä ja vesi siellä on tosi puhdasta. Ensin ei meinattu mennä sinne ollenkaan, koska luottoa Seattiin ei hirveästi löytynyt ja busseja ei ilta-aikaan kulkenut. Päätettiin kuitenkin ottaa riski, koska olisi ollut aika turhauttavaa ajella 50 kilometriä Nerjaan katsomaan maisemia kymmeneksi minuutiksi. Frigilianassa noustiin kaupungin "huipulla" olevaan ravintolaan, jonka nimi oli El Mirador. Siellä Marcos tarjosi kaikille lasillinen Vino de Frigilianaa, joka on kuuluisa ympäri Espanjaa. Se olikin ensimmäinen viini, josta olen ikinä pitänyt. Yleensä viinit ovat erittäin happamia ja maku muistuttaa lähinnä oksennusta, mutta Vino de Frigiliana maistui makealle ja vähän ehkäpä hunajalle. Luulen, että se oli myös aika vahvaa. 0,7 litran pullollinen paikallisessa liikkeessä maksoi 4 euroa.

Frigiliana



Frigilianan uusi osa El Miradorista käsin

Näkymää El Miradorista

Kuvien laatu on aika surkea, koska unohdin ottaa kameran mukaan ja kuvat on kuvattu kännykällä. Kyllä niistä kuitenkin saa selvää vaikka ne aika harmaita onkin.

Perjantaina käytiin vielä Gökcen kanssa illalla tutkimassa yöelämää, koska lauantaina se lähti takaisin Hollantiin. Käytiin jossain baarissa syömässä lähes ilmaisia tapaksia ja lopuksi vielä muutamassa yökerhossa. Taktiikkana oli kävellä kaduilla ja kerätä tarjoukset sisäänheittäjiltä, koska niitä tuolla keskustassa riittää. Näin ei jouduttu maksamaan yhteenkään paikkaan sisäänpääsyä ja yleensä sisäänheittäjältä vielä saa drinkkilipunkin. Tosin ne klubit joissa käytiin oli erittäin pieniä ja ahtaita. Toivottavasti tuo ei ole mikään yleinen tapa Espanjassa, vaan meillä kävi vaan huono tuuri.


Esta semana he estado muy vago y por lo tanto ayer y hoy he tenido que estudiar mucho. En las clases sólo escribí nuevas palabras en mi cuaderno pero no las empollé por las noches. Ayer Gökce se fue a Holanda. Tuvo cursos por dos semanas. Que rollo en verdad porque me caía muy bien. No sé cuando vendrán otros estudiantes... Marcos me dijo que vendrían pronto pero yo no estoy tan seguro porque el sábado pasado debería haber llegado aquí una chica italiana pero no llegó.

El miécoles fui a Plaza Mayor con Gökce. Gökce dijo que tuviera que venir con el porque no quería ir solo en autobús a un lugar que todavía no conocía. Cuando me describió ese lugar, pensé que era una plaza donde los restaurantes eran más baratos que en el centro y estaba bastante cerca del centro. El viaje desde Pedregalejo hasta Plaza Mayor duró más de una hora y Plaza Mayor era un centro comercial cerca del aeropuerto de Málaga. El viaje era un poquito demasiado largo para sólo ir a comer algo. Por suerte los autobuses de Málaga son excelentes. Son mucho mejores que los de Helsinki. Se puede notar fácilmente que Málaga no es una ciudad pobre aunque la situación económica de España no es la mejor ahora. Verdaderamente me parece que a Málaga le sobra el dinero. Una maestra mía que se llama Margarita me había recomendado que comiera un plato de calamares fritos. En Plaza Mayor lo probé y sí me gustó mucho. Gökce comió pollo con algo como siempre.

El jueves fui a Nerja y Frigiliana con mis compañeros de curso y Marcos y su novia. Fuimos en coche de su novia. El coche era muy antiguo y de la marca Seat. Nerja es una ciudad pequeña cerca de Málaga, está a unos 50 kilómetros de aquí. No hay mucas cosas interesantes allí pero la ciudad es muy bonita. Fuimos a ver Balcon de Europa y vagabundeamos un poco en el centro. Luego fuimos a Frigiliana que era más bonita y más interesante. Fue construida en una montaña muy cerca de Nerja. Marcos dijo que la gente de Frigiliana tenía mejor salud que los españoles en general. Creo que es debido a que la gente tiene que subir y bajar mucho en las calles y también el agua de Frigiliana es pura. Tomamos unas copas de vino en un restaurante que se llama El Mirador. Podéis ver los paisajes desde allí en las fotos, son muy bonitos. El vino de Frigiliana es muy famoso en España. Generalmente no me gustan nada los vinos pero ese vino es algo diferente. Es dulce y el sabor me pareció un poco como la miel.

El viernes salí con Gökce por la noche. Era su última noche en Málaga así que decidimos celebrar un poco. Fuimos a un bar de tapas de primero y comimos tapas de pulpo. Los pulpos se veían odiosos pero el sabor me gustó. Fuimos a algunos clubes también. En el centro había gente que estaban repartiendo entradas para los clubes. Visitamos muchos clubes pero pasamos solo un poco tiempo en cada uno. Así no tuvimos que pagar casi nada. No sé si es así siempre pero los clubes que visitamos eran muy pequeños en comparación con los clubes de Finlandia, probablemente sólo tuviéramos mala suerte.

No he cambiado de habitación esta semana. Es posible que la cambie la próxima semana pero no lo sé. Espero que sí porque en esta habitación hace mucho calor todo el tiempo.

5 kommenttia:

  1. Joo'o. Hienot on maisemat. Kuhan koipi paranee niin lennän sinne :)))

    VastaaPoista
  2. Paitsi että oon jo silloin muuttanu Valenciaan.

    VastaaPoista
  3. Mä voisin ehkä lähtee mukaan :) ei vaiskaan en taida uskaltaa...no täytyy kattoo, jos ehkä.
    Samukin haluaa kovasti varmaan nähdä serkkulikaansa :D

    VastaaPoista
  4. Oho... taas kirjotusvirhe.
    Enkö mä ikinä opi kirjoittamaan.

    VastaaPoista
  5. Samu, jotenkin arvasin et viilaat pilkkua tossakin asiassa. Sanotaan sit, että Espanjaan eikä sinne.. Ootko nyt tyytyväinen? :)))

    VastaaPoista