keskiviikko 17. elokuuta 2011

Sevilla

Viikonloppuna pääsin viimein perille Sevillaan, tosin ei se nyt ihan suunnitelmien mukaan taaskaan mennyt. Perjantai-iltana starttasi paikallinen vuosittainen juhla, Feria. Feria kestää 7 päivää ja sen aloitustapahtuma oli Malagueta-nimisellä rannalla lähellä keskustaa. Siellä oli ilotulitusta ja joku konsertti, josta en tosin hänyt yhtään mitään koska liikkeellä oli uskomaton määrä porukkaa. Ei tuolla kyllä mitään merkitystä ole, koska esiintyjät Marcosin sanojen mukaan tänä vuonna surkeita ja kukaan ei ole edes kuuluisa. Bussiinkin piti tunkea kuin tokiolaiseen metroon vaikka oltiin olevinamme ajoissa liikkeellä. Ihan kiva juhla oli, mutta koska taas tulin kotiin niin myöhään niin suunnitelmat Sevillaan menosta muuttui vähän. Ensin oli taas tarkoitus mennä yhdeksän bussilla, mutta heräsin vasta kymmeneltä. Tällä kertaa olisin ehtinyt kahdentoista bussiin, mutta Ferian takia keskustassa oli liikennejärjestelyt pistetty uusiksi joten saavuin bussiasemalle 12:10 ja jouduin odottelemaan seuraavaa bussia melkein kolme tuntia. Viime viikolla oli muutenkin melkein joka päivälle jotain kekkeriä. Maanantaina käytiin muuten vaan ihmettelemässä asioita, tiistaina oli Zuhaitzin synttärit (32-v), torstaina oli "salida oficial" koulun puolesta ja perjantaina oli Feria. Onpahan ainakin tullut harjoitusta puhumiselle.

Zuhaitz ja sen synttärit Choppissa
Lauantaina pääsin siis perille Sevillaan. Kolmen bussi oli joku "supra economy"-palveluluokan bussi ja sisältä löytyi nahkapenkit ja reilusti tilaa joka suuntaan. Yhdessä rivissä oli vain kolme penkkiä neljän sijasta ja wlan:kin oli käytettävissä. Bussi saapui Sevillaan kuudelta ja olin taas varannut hostellin valmiiksi. Bussiasemalta hostellille oli matkaa vajaa kilsa ja se oli helppo löytää ilman karttaa. Nimi oli jotain tyyliin Oasis Palace ja oli muuten paras hostelli missä olen ikinä käynyt. Toiseksi paras on Lontoossa, mutta sen nimeä en muista. Hostellissa oli neljä kerrosta ja varmaan noin viitisenkymmentä huonetta. Ylimmässä kerroksessa oli baari ja kattoterassi ja kattoterassilla uima-allas. Tuota voisi jo melkein hotelliksi kutsua ja siltikin hintaa oli vaivaiset 15 euroa yöltä 14-hengen dormissa. Huoneet oli myös ilmastoitu. Ensimmäistä kertaa piti käyttää peittoa täällä olon aikana ja sängyssä oli jopa tyyny. Olen nyt yli kuukauden nukkunut ilman tyynyä, koska ensimmäinen tyyny oli ilmeisesti täynnä lutikoita (aob). Hostellissa törmäsin sattumalta ranskalaiseen Cloeen ja sen kaveriin. Ei ollut mitään hajua, että sekin oli mennyt Sevillaan.

Maailman paras hostellihuone
Lauantaina ei oikein kerennyt tehdä mitään. Menin illalla Cloen, sen kaverin ja jonkun kolmannen ranskalaisen kanssa jollekin flamenco-klubille. Se oli virhe, koska en tykkää flamencosta ja tyypit sönkötti ranskaa koko illan. Sunnuntai-aamuna Cloe ja sen kaveri lähti Córdobaan ja päätettiin kolmannen ranskalaisen, Francoisin kansa kierrellä jotain paikkoja yhdessä. Käytiin kuuluisassa katedraalissa, jossa oli tosi korkea torni johon piti kiivetä kävellen. Yli 40-asteen helle teki hommasta hitusen epämiellyttävää. Käytiin myös Sevillan härkätaisteluareenalla ja jossain isossa puistossa. Katedraalin luona pyöri paikallisia mustalaisia. Niitten taktiikka on ennustaa väkisin ulkomaalaisilla. Ne tulee  muka hyväntahtoisina tunkemaan jonkun heinän käteen ja sitten koittavat väkisin ennustaa kädestä. Onneksi mua oli varoitettu tosta etukäteen ja pystyin sanomaan heti niille noquieronadat ja tengoprisat.


Parque de María Luisa 
Näkymää katedraalin tornista


Perdido


Neljätoistavuotiaan härkätaistelijan puku

Bussiasema. Ilmeisesti kaikki andalusialaiset asemat noudattaa tätä väriteemaa.

Lutikkaongelmakaan ei ole enää vaivannut, mikä on aika hyvä asia. Oli meinaan vähän v*ttumainen olo kun ympäri kehoa oli joku parikymmentä kutisevaa paisetta koko ajan. Olen vähän katsellut jo kämppiä Valenciasta. Tarjonta vaikuttaisi laajalta ja tuskin tulee olemaan ongelmaa sen hankkimisessa. Opiskelua varten pitää enää täyttää ja postittaa yksi lappu ja käydä ilmoittautumassa opintotoimistossa. Muuten tietääkseni kaikki asiat on reilassa. Lauantai-iltana 27.8. on lento Valenciaan, eli enää vajaa pari viikkoa aikaa Málagassa. On ihan kiva vaihtaa maisemaa ja varsinkin kämppää.

Ya pasaron muchos días despues del último texto. Es que he estado muy ocupado últimamente y por tanto no he tenido muchas ganas de escribir nada. En especial en español porque hay que pensar mucho y el clima caluroso va secando mis pensamientos. Pues... Ya no me queda mucho tiempo en Málaga, menos de dos semanas. Mi vuelo sale el 27 de Agosto así que me quedan sólo 9 días completos. Espero poder aprovecharlos bien. Y sólo me queda un fin de semana en Andalusia. Todavía no sé adonde podría ir, pensaba que iría a Cádiz pero entonces no podría volver a Málaga el domingo porque los autobuses van entre Málaga y Cádiz sólo el lunes-el viernes, o sea igual no voy. Que lástima de verdad, una vez que se viaje siempre se querrá viajar más. He oido que las playas de Cádiz son increíble y también el agua en más clara que aquí. No sé pero creo que es cierto puesto que en Málaga hay un puesto muy grande. Puede que contamine el agua aquí un poquito.

La semana pasada fue super. Tuve que salir casi todas las noches. El martes Zuhaitz cumplió 32 y claro que tuvimos que celebrarlo un poco. Fuimos a Chopp como siempre para comer algunas tapas y echar unas cervezas. Luego a Pimpi y toda la misma ruta otra vez. No obstante, no me importa que siempre vayamos a los mismos bares y lugares porque a mi me encantan. Fuimos a los mismos bares el jueves también. El viernes aquí empezó una fiesta que se llama Feria. Feria dura una semana y todo el mundo está en las calles haciendo sus cosas, lo que en España más o menos significa que todos se borrachan y por la noche van a un lugar cerca del aeropuerto para embriagarse aún más. Y mira que digo que Feria es una fiesta solo para borracharse me encanta el ambiente aún sabiendo que las personas que están borrachas pueden causar problemas, ser imprudentes e incluso ser peligrosas.

El sábado logré a trasladarme a Sevilla, por fin. Iba a levantarme a seis para poder coger el autobus de las nuevo pero ya sabemos que para mí eso puede ser un poco difícil pero esta vez pude coger el autobús de las tres y a Sevilla llegué a las seis de la tarde y en cuanto llegué anduve a mi hostal que estaba bastante cerca de la estación de autobuses. El hostal era el mejor en el que jamás me he alojado sin duda. Tenía el aire acondicionado y las habitación eran amplias y había varias. Había cuatro plantas y en la terraza había una piscina y los paisajes desde la terraza eran maravillosos. Por casualidad me encontré con la francés de mi clase en ese hostal. No sabía que ella también tenía ganas de ir a Sevilla. Estaba allí con su amigo de Francia y fuimos juntos a un club de Flamenco por la noche. Con nosotros estaba un otro francés que se llamaba Francois. No debería haber ido con ellos ya que no me gusta el flamenco y balbuceaban francés toda la noche. El domingo por la mañana mi compañera de clase se fue con su amigo a Córdoba y me quedé en Sevilla con Francois. Sólo fuimos a unos sitios turisticos. No va a escribir más de ellos porque es aburrido. Podéis ver algo en las fotos y eso que no hay muchas jaja. Otra casualidad fue que me encontré con una vieja amiga también en ese hostal. Es increíble porque llevo casi diez años sin verla pero allí estaba, por extraño que parezca. Me apetece ir a ese hostal otra vez si siempre me encuentre con la gente que ya conozco pero no he visto por largo tiempo.

3 kommenttia: