lauantai 27. elokuuta 2011

¡Adiós, Málaga!

Viimeinen päivä Málagassa. Laukkua olen tänään tässä pakkaillut ja jostain syystä pelottaa, että ei tule menemään 20 kg:n painorajan alle. En kyllä ole ostanut oikein mitään. Kaksi kirjaa, kahdet housut, kengät, shortsit, flipflopit ja pari paitaa. Tullessani laukku painoi jonkun 15 kiloa, ei kai noista kamoista yli viittä kiloa kerry millään. Jos kertyy niin pakko vipata jotain roskiin tai kikkailla jotenkin muuten. Ainakin yhdet kengät, yhdet housut ja pari rumaa t-paitaa voisin heittää menemään sen kummemmin harkitsematta. Tämän takia aion lähteä siirtymään kentälle pari tunnin päästä. Ei huvita olla täällä kämpilläkään kun ei ole mitään tekemistä ja laukun raahaaminen helteessä stressaa.

Varasin hotellin kahdeksi yöksi Valencian keskustasta kohtuulliseen 25 € / yö -hintaan. Hotelli on kahden tai kolmen tähden ja Googlen arvosteluissa kaikki kommentit oli positiivisia. Tosin vaikka olisivat olleet negatiivisia, olisin joutunut tyytymään tuohon, koska vapaita huoneita ei yksinkertaisesti ole. 31. päivä Buñol-nimisessä kaupungissa Valencian lähellä tapahtuu La Tomatina -niminen juhla, joka on siis tomaattisota. Itsekin saatan sinne mennä, jos saan kämppäasiat kuntoon ja ei ole muita suunnitelmia. Pitäisi käydä Zuhaitzin luona Benidormissakin jossain vaiheessa ennen koulun alkua. Tuonkin takia tomaattisodat saattaa jäädä väliin.


Tällä viikolla on tullut tutkittua ahkerasti Valencian kämppätarjotaan. Olen tullut siihen tulokseen, että asun mieluummin keskustassa kuin yliopiston lähellä. Voihan sitä sitten muuttaa lähemmäksi jos välimatka alkaa ärsyttää, mutta jos yliopiston läheinen alue muistuttaa vähänkin Espoon Otaniemeä, en ikinä tule asumaan siellä. Kämppiä tuntuu olevan hirveästi tarjolla ja valinnanvaraa pitäisi riittää. Pakko yrittää joku huone saada jo sunnuntaina, ettei joudu asumaan enempää hotellissa. Eikä myöskään huvita ravata sadassa eri näytössä.


Siinä jälkeen/ennen-kuvat. Eipä sitä näköjään ihan hirveesti rusketu ellei tosissaan yritä. Rannalla en käynyt makoilemassa kun ehkä jonkun viisi kertaa kun se vaan on niin äärettömän tylsää. Yleensä kävin vaan lenkiltä suoraan uimassa meressä. Yhteenvetona Málaga on kyllä hieno kaupunki. Yöelämää ainakin kesällä on paljon ja sää on uskomaton. Yhden kerran 10 minuutin ajan tihutti vettä kahdeksan viikon aikana ja joka päivä lämpötila oli yli 30 astetta. Aluksi se oli aika kuuma, mutta nyt kun siihen on tottunut niin se on aika optimaalinen. Yhdellä viikolla oli melkein joka päivä yli 40 astetta ja se oli kyllä jo liikaa. Andalusialaisissa kaupungeissa pitäisi ainakin vielä käydä Cadizissa, Gibraltarilla ja Granadassa. Granadassa kävin, mutta aikaa oli niin vähän, että en nähnyt juuri mitään ja kaupunkia kaikki täällä on kehunut paljon. Luulen, että hintalaatusuhteeltaan Easyned on helposti Málagan kärkitasoa, koska se on ylivoimaisesti halvin. Asunto on vähän niin ja näin, koska yleisissä tiloissa ei ole edes radiota ja keittiö muistuttaa kaatopaikkaa ja suihkusta tulee useimmiten vain kylmää vettä. Toiselle intensiivikielikurssille tuskin lähiaikoina on tarvetta. Nyt tarvitsee vain keskittyä puhumaan paljon espanjaa, lukea paljon ja kirjoittaa. Otan silti lisäksi varmaan joitakin tunteja myös Valenciassa. Niin ja sain myös diplomin koulusta kokeen jälkeen. Nyt tasoni on virallisesti C1.

El último día en Valencia. Dentro de poco voy a ir al aeropuerto aunque mi vuelo sale por la noche. No hay nada que hacer y me da estrés que tenga que arrastrar mi maleta en el autobús y en el centro mientras tanto hace mucho calor. Y también temo que mi maleta pesa más de 20 kg y Ryanair cobra 20 euros por kilo si el peso es más de 20 kg. Por eso voy a ir allí un poco temprano. Probablemente tendré que tirar algo a la basura. Tengo por lo menos unos zapatatos, unos pantalones, unas camisetas que son feos. No me importaría mucho perderlos. Realmente me parece casi imposible que la maleta pese demasiado, puesto que aquí en España he comprado solo unos zapatatos, unos pantalones y unas camisetas y cuando llegué aquí la maleta pesaba unos 15 kilos.

Esta semana he investigado la oferta de habitaciones en Valencia. Hay muchas habitaciones buenas y las rentas son económicas en comparación con las de Finlandia, o creo que con cualquier país nórdico. Tomé la decicion de vivir en el centro así tenga que pasar más tiempo en autobús o metro todos los días pero es que a mí me gusta vivir en el centro y la vida urbana me atrae mas que la vida de suburbio. Y si alguna vez me hartaré de viajar unos 20-30 minutos todos los días es siempre posible mudarse al suburbio. Pero no creo que me harte. En Helsinki tenía que pasar tiempo en autobús también pero no me importaba mucho. Siempre se puede leer o hacer algo significante.

Para resumir me gusta mucho Málaga. Es una ciudad muy amable y la vida nocturna sí existe aquí al menos en verano. Puede que en invierno no haya tanto, yo no lo sé. El ambiente es muy tranquilo y me parecía que la gente no tenía mucha prisa nunca. Se puede notar con facilidad que la gente aquí camina más lento que en Helsinki. En Helsinki la gente casi corre y aqui solo culebrea. Pese a que me gusta mucho malaga me siento feliz de poder mudarme hoy a Valencia. Todo el mundo aqui me ha dicho que Valencia es su ciudad favorita de España y si no viviera en Málaga seguramente viviría en Valencia. Por lo que he oido, Valencia y Malaga son parecidas, solo que Valencia tiene metro y es mucho más grande. Ahora no tengo suficiente tiempo para escribir todo lo que quiero, tengo que lanzarme hacia nuevas experiencias en una nueva ciudad.

Ah y también tuve la diploma de español, ahora mi nivel es oficialmente C1 :)

2 kommenttia:

  1. Lueskelin uusimpia kirjoituksiasi ja seuraavassa muutamia bongaamiani virheitä, varmaan vähemmän kuitenkin kuin ekoissa postauksissa:

    si alguna vez me hartaré >> ehtolauseessa ei voi olla si:n jälkeen yksinkertaista futuuria

    la diploma >> tämänkin ma-loppuisen sanan suku on maskuliini

    pero porque desde >> pero como desde

    exijo >> exigió

    un otro francés >> otron kanssa voi käyttää vain määräistä artikkelia

    Hace tres años que vive en Italia y creo que es porque no tiene muchos problemas con el español >> esim. creo que (es) por eso (que) no tiene muchos problemas

    preguntarle que puedes repetir >> pedirle repetir/que repita

    por largo >> sanotaanko Espanjassa näin? minusta kuulostaa oudolta, sanoisin itse por mucho tiempo, por un periodo largo jne.

    son en finés >> aina: estar en un idioma

    comer la comida cara >> artikkeli pois

    Mézquita del oeste >> occidente/oriente kun viitataan ilmansuuntiin kulttuurisessa merkityksessä (occidental ja oriental tosin myös maantieteessä)

    VastaaPoista
  2. Hahaah! Näytät säikähtäneeltä valkonaamalta tos oikeenpuoleisessa kuvassa. Toisessa oot ihan pikkusen tummempi :P

    VastaaPoista