maanantai 19. syyskuuta 2011

¡Viva la fiesta!

Viikko taas vierähtänyt monissa erilaisissa juhlissa ja tapahtumissa. Facebookiin tulvii joka päivälle useita eri kutsuja eri kissanristijäisiin ja mitenkään ei kaikkiin kerkeä vaikka haluaisikin. Tällä viikolla yliopistolla saatiin myös projektien esittelyt loppuun.

EPS, eli European Project Semester, on 30 opintopisteen projekti englanniksi ja meille esiteltiin 8 eri aihetta, joista jokainen sitten valitsi suosikkinsa. Aiheita oli aika hyvin laidasta laitaan ja kolme projekteista oli minulle "mieluisia", eli siis koulutukseen sopivia. Nämä olivat keskuspuisto, schoolar bus ja robot head. Keskuspuisto-projektissa on tarkoituksena suunnitella Valencialle uusi keskuspuisto. Nyt ison osan keskustasta vie junaraiteet ja ne halutaan piilottaa maan alle ja rakentaa tilalle iso puisto. Tämä oli pitkään oma projektisuosikkini, mutta loppujen lopuksi päädyin valitsemaan robottiprojektin, koska se on koulutukselleni huomattavasti hyödyllisempi ja ryhmähenki on parempi. Tässä projektissa on kehitetään siis robottia. Lähtötilanne on robotin pää, joka koostuu tällä hetkellä yhdeksästä servo-moottorista ja tukirakenteista. Moottorit ovat esimerkiksi silmien ja suun liikuttelua varten. Minkäänlaista älyä robotilla ei vielä ole vaan sitä pitää ohjata manuaalisesti. Tarkalleen emme vielä tiedä miten me tuota ruvetaan jatkamaan ja kuinka laaja projektin tulee olla. Projektin esittely oli erittäin sekava, koska projektiohjaaja puhuu ala-arvoista englantia ja ammattitaitoisuus loistaa poissaolollaan.

Meidän ryhmässä on kahdeksan tyyppiä. Suomalainen, itävaltalainen (Patrick), 2 hollantilaista (Niels ja Jordy), liettualainen (Jokubas) ja 2 puolalaista (Oskar ja Maciej). Olen tuntenut nuo kaksi hollantilaista jo yli kolme viikkoa ja muut käytännössä tapasin projektin yhteydessä. Kaikki tuntuisi kuitenkin olevan hyviä tyyppejä ja varmasti saadaan jonkinlainen lopputuloskin aikaiseksi.

Perjantaina Veli tuli käymään. Sen oli tarkoitus tulla perjantaina viiden ja kuuden välillä, mutta se saapui perille puoli kahdeltatoista. Oli kuulemma kaikki junat täynnä tai jotain. Mutta mitäpä tuosta, sillä Espanjassa ulos lähdetään erittäin myöhään Suomeen verrattuna. Tuona iltana mentiin Alberton, italialaisten ja chileläisten kanssa Pachaan, jonne saavuttiin noin kahden aikaan. Sinne ei pääse julkisilla, joten taksilla mentiin niin kuin kaikkina muinakin päivinä. Taksilla ajaminen on halpaa ja päivällä usein jopa halvempi kuin bussi tai metro. Aloitusmaksu on 3,90 € ja pelkästään sillä pääsee useamman kilometrin. Pacha oli ihan hyvä paikka, mutta jostain syystä vähän tyhjillään suuresta hypetyksestä huolimatta. Toinen vaihtoehto oli mennä La3-nimiseen paikkaan. Siellä oli kuulemma niin paljon porukkaa, että kaikki eivät edes olleet päässeet sisälle.

Launtai-illaksi oltiin suunniteltu pieniä tupareita täällä, koska 2/3 asukkaista on uusia. Kaikki asukkaat teki jotain ruokaa omasta maastaan ja kutsui kavereitaan kylään. Noin siis piti tehdä, mutta ilmeisesti espanjalainen Borja ei ollut tajunnut saksalaisten espanjaa riittävän hyvin ja se luuli, että me aiottiin illallistaa kämppisten kesken. Tilanne kuitenkin valkeni sille viimeistään siinä vaiheessa kun 10 saksalaisten kaveria marssi ovesta sisään. Me tehtiin Velin kanssa lihapullia ja ilmeisesti niistä tykättiin kun ne syötiin suhteellisen nopeasti loppuun. Juhlan jälkeen mentiin Paseo Marítimon baareihin ja siellä oli taas melkein koko porukka EPS:stä paikalla. Oli kyllä hauska ilta. Tuo kyseinen paikka on muutenkin erinomainen paikka illanviettoon, koska valinnan varaa on paljon ja käytännössä ollaan ulkona kokoajan ja paikkaa voi vaihtaa ilman portsareitten kuumotusta sisäänpääsymaksuista. Mentiin tuonne myös sunnuntaina, mutta silloin oli paljon vähemmän porukkaa liikkeellä.

Veli, lakimies ja mä Paseo Marítimolla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti