keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Proteesikäsi

Taas on vähän laiskottanut blogin kirjoittelu, mutta pakko nyt pieni päivitys kirjoitella. Nyt on joku parisen viikkoa kulunut siitä, kun päätettiin projektiryhmät ja mitä aiotaan tehdä. Parin viikon aikan ei rehellisesti sanottuna saatu yhtään mitään aikaan, koska meitä ei informoitu projektista juuri mitenkään. Alunperin oli siis tarkoitus parannella erästä robotin päätä ja luoda sille uusia ilmeitä tai jotain vastaavaa. Sitten joku ehdotti, että tehtäisiinkin robotille käsi. Yhdessä vaiheessa olimme tekemässä kokonaan uutta päätä. Tänään pidettiin ryhmätapaaminen ja parin tunnin aikana saatiin enemmän aikaan kuin koko kuukauden aikana Valenciassa. Nyt on ainakin selvillä se mitä aiotaan tehdä ja jokainen ryhmässä suunnilleen tietää roolinsa. Päätettiin, että tehdään proteesikäsi, jolla pystyy tarttumaan tölkkiin/pulloon ja kaatamaan siitä lasiin. Ihan mielenkiintoiselta vaikuttaa, mutta tosin myös erittäin haastavalta. Oikeanlaisen puristusotteen luominen ei tule olemaan helppoa. Oli vähän pakkorako saada jotain aikaan kun kerran perjantaina joudutaan pitämään ensimmäinen presentaatio aiheesta.

Hankin myös pari viikkoa sitten Valenbisin. Valenbisi on Valencian pyöräverkosto. Valenbisi-asemia löytyy vähän joka nurkasta ja pyöriä ja "parkkipaikkoja" on hyvin tarjolla. Tuo on kyllä erittäin kätevä ja nopea tapa liikkua lyhyitä matkoja. Yliopiston ja kodin väliseen kulkemiseen se ei kuitenkaan sovellu kovin hyvin, koska aamulla kaikki asemat täällä päässä on tyhjiä ja yliopiston asemat taas on täynnä. Vuoden käyttöoikeus systeemiin maksoi 18 €, joten käytännössä se on ilmainen. Vuokrauksesta ei siis tarvitse maksaa mitään paitsi jos käyttöaika ylittää 30 minuuttia. Sen jälkeen ensimmäinen tunti maksaa 50 senttiä ja seuraavat tunnit euron kappaleelta. Jos pyörän vetäisee paskaksi tai se pöllitään, joutuu maksamaan 250 euron sakon. Ne harvat kerrat kun pääsee pyörällä kouluun, matka-aika puolittuu. Kävellen kestää 30 minuuttia ja pyörän kanssa menee noin vartti.

Tein pienen kuvan, josta näkee vähän välimatkoja. Biitsi on kämpiltä 30 min kävelinmatkan päässä idässä.

Kartta
Tällä viikolla piti aloittaa espanjan opiskelu Hispania-nimisessä kielikoulussa. En kuitenkaan aloita, koska aioin mennä keskiviikkona ja torstaina sinne, mutta tällä viikolla molempina päivinä on viiteen asti luentoja, joten en ehdi. Toivottavasti ensi viikolla viimein pääsisi taas kieliopintojen pariin. Ja toivottavasti saa revittyä itsensä kirjoittamaan näitä päivityksiä taas myös espanjaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti