tiistai 3. huhtikuuta 2012

Espanjan posti

Kirjotanpa nyt toisenkin merkinnän kun on asiaa ja aikaa sopivasti.

Tilasin helmikuun alussa pari juttua yhdestä nettikaupasta Englannista. Odottelin ensin yhden kuukauden ja pakettia ei näkynyt eikä kuulunut. Otin yhteyttä firmaan ja sanoin, että pistäkääpäs se paketti tulemaan pikku hiljaa. Paketti tulikin muutamassa päivässä. Kotiin tuli ilmoitus postista, jossa luki, että pakettia on koitettu toimittaa henkilökohtaisesti, mutta kukaan ei ollut kotona ja että paketin voipi noutaa postista. Jätin lappusen pöydälle muitten postien joukkoon. Ajattelin paikan olevan suht' turvallinen, koska siinä oli saapumisilmoitus myös kämppikselleni Miguelille. Samana iltana maldito Miguel vippasi kaikki postit roskiin -.-'. Tiesin, että pakettia en kovin helpolla tule postitoimistosta saamaan, vaikka olisi mitä tuntomerkkejä ja koodeja paketista.

Tuo saapumisilmoitus tuli siis kotiin viime viikon maanantaina. Keskiviikkona kävin ruinaamassa pakettia ja tietenkään sitä ei löydetty. Sanoivat, että etsisivät sen perjantaihin mennessä. Menin sinne perjantaina. Kukaan ei ollut etsinyt pakettia, eikä ne löytäneet sitä vaikka puolisen tuntia etsiskelivät. Käsien levittelyksi meni. Kävin vielä yhden kerran yrittämässä tänään ja tällä kertaa tuotti tulosta. Virkailija kysyi samat kysymykset kuin kaikki muutkin, eli missä asun, passin numero, paketin koko, mistä tulee jne. Sitten se käveli selkänsä takana olevalle kaappirivistölle ja otti paketin kaapista ja antoi sen käteen. Jotkut siinäkin lafkassa osaa hommansa.

Edellisessä postauksessa on esimerkki siitä eventiivistäkin, jos se jäi epäselväksi. "Lieneisin" on olla-verbin eventiivimuoto. "Lienen" on potentiaali, "olisin" on konditionaali ja "lieneisin" näitten yhdistelmä, eli eventiivi.

P.S. Sataa vettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti