sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Pääsiäisloma

Pääsiäisloma alkaa olemaan taputeltu. Piti tehdä vaikka mitä, mutta eipä sitten loppujen lopuksi mitään erikoista tullut tehtyä. Piti vuokrata auto viikonlopuksi ja käydä lähellä olevissa mielenkiintoisissa paikoissa, mutta eipä sitä sitten loppujen lopuksi vuokrattu. Täytyy katsoa sitä joku toinen viikonloppu. Itselleni se on aika sama, koska koulua on vaan kolmena päivänä viikossa, mutta muille se ajan löytäminen voi tuottaa enemmän vaikeuksia.

Toissa päivänä kokkailtiin italialaisten kanssa jotain ihmemättöjä. Erbazzonea, frittataa ja pannupizzaa. Tuota pizzaa täällä onkin jo saanut tehdä ja syödä useampaan otteeseen, joten ei siinä mitään ihmeellistä. Erbazzone oli vähän pasteijan pakuista levyä. (Pasteija)taikina  oli kahdessa kerroksessa ohuina levyinä ja välissä oli jotain vihreää. En jaksanut ruveta kyselemään mitä se oli, koska tiesin, että ikinä en itse sitä valmistaisi. Hirveän vaikeaa hommaa ja lopputuloksena oli pasteijan makuinen levy.

Frittata sen sijaan oli todella hyvää ja valmistuskin oli helppoa. Rikottiin lautaselle munia ja vatkattiin ne sekaisin parmesaanijuuston kanssa. Lisättiin vähän maitoa, leikattiin sekaan vähän kinkkuleikkelettä ja tuoretta persiljaa ja sekoitettiin. Sitten laitettiin paistin pannulle reilusti öljyä, niin että koko pohja täyttyi ja annosteltin kuumaan öljyyn lusikalla pieniä "lettuja". Paistettiin hetki molemmilta puolilta ja valmista. Aika rasvaista ja proteiinipitoista mättöä, sopii hyvin karppaajille, muille ei. Tosi hyvää se joka tapauksessa oli.

Pizza nyt on helppo tehdä ja siitäkin tuli hyvää. Italialaiset eivät vaan osaa laittaa siihen täytteitä. Kuulemma 90 % italialaisista tilaa aina "margaritan", eli pizzan, jossa on pelkkää juustoa ja tomaattia. Käsittämätöntä. Meidän pitsaan laitettiin tomaattia, mozzarellaa ja muutama kinkkuleikkele. Eipä tuo ollut mitään verrattuna oikeaan pizzaan, jossa on ainakin kolme maukasta täytettä juuston ja tomaattikastikkeen lisäksi.

Ihmettelen myös, miksi kaikki italialaiset eivät ole hirveitä lsäkejä. Niitten ruuat erittäin usein koostuu rasvasta ja hiilihydraateista eli toisin sanoen ovat verrattavissa mäkkiruokaan. Tosi hyviähän ne pastat sun muut ovat, mutta ei kai niitä ihan joka päivä ovisi kuvitella syövänsä. Ainakaan siinä samaisessa muodossa kuin italialaiset ne valmistaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti