keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Kurssiruletti

Nyt on jo kaksi päivää koulua takana loman jälkeen. Maanantaina menikin yliopistolla järkyttävän kauan. Kahdeksasta viiteen. Tämä siksi, että koska mulla ei ole oikein mitään hajua mitä kursseja haluaisin opiskella, niin kävin vähän haistelemassa, mitkä kurssit voisi olla mahdollista suorittaa.

Ensimmäiset kaksi tuntia oli englantia. Se on yritysmaailmaan liittyvää englantia, ei niinkään kielioppia. Kurssista siis saattaa olla jotain hyötyäkin. Se vaikutti juuri passelilta, koska tunneilla ei ole pakko käydä, kunhan vaan hoitaa omat hommansa. Ajattelin kuitenkin "prácticas"-tunneilla käydä, koska ne on ihan hauskoja ja hyödyllisiä. Niillä siis tehdään kaikenlaisia harjoituksia yksin ja ryhmässä ja opettaja on vain apuna tarvittaessa. 

Kävin myös kolmella muulla luennolla, joista yksi oli "estética y historia del diseño". Nimestä päättelin, että kurssi ei ole kovin työläs ja kokeeseen panostamalla saa varmat pisteet taskuun. Kurssilla kuitenkin selvisi, että kaikenlaista tekemistä piisaa kurssin parissa ja läsnäolo on pakollista erityisesti perjantain "práctica"-tunneilla läsnäolo on "importantísimo". Sitä se rofessori toisteli niin monta kertaa, että jo tuon perusteella olisi voinut jättää kurssin sikseen. Jo huomiseksi olisi vielä pitäny kirjoittaa joku sivun mittainen analyysi jotain "yksinkertaisesta objektista, esimerkiksi vesilasista". En siis ota tuota kurssia.

Seuraavaksi vuorossa oli "comunicación gráfica y identidad corporativa". Menin kurssille vähän myöhässä ja ehdin olla siellä viitisen minuuttia, kunnes opettaja ilmoitti, että ensimmäinen päivä oli pulkassa ja huomenna jatketaan. En vielä tuossa vaiheessa kerennyt ymmärtää, mistä siellä oli kyse. Käväisin tänään sillä seuraavalla luennolla ja selvisi kurssin käsittelevän aika pitkälti valokuvien editointia Photoshopilla ja brändisuunnittelua. Opettaja oli viihdyttävä ja kurssi tuskin on mikään megatyöläs. Aion siis suorittaa myös tuon. 

Maanantaina viimeisenä oli vuorossa "diseño de sistemas expositivos". Kurssi vaikutti naurettavan helpolta ja sisältää teoriaa tuoteständeistä ja tuotesijoittelusta. Kurssiohjelmaan kuuluu mm. museovierailuja ja "proyectito pequeñito". Tätä kurssia en kuitenkaan ota, vaikka ilmaiset oparit olisikin tiedossa. Haluan ottaa yhden kurssin joka liippaisi vähän lähempää tuota omaa alaa. Ehkä joku tekniikan historia tai joku muu ei-matetaattinen voisi toimia. 

Tässä vaiheessa aion siis varmasti suorittaa englannin kurssin ja tuon "comunicación gráfica y identidad corporativa":n. Noista kertyy 10,5 op yhteensä, joten yksi 4,5 op:n kurssi uupuu. Näin saisin kursseista 15 op ja kesällä suoritan Centro de idiomasissa espanjan tentin ja siitä napsuu 5 oparia. Näin koko vuoden saldoksi tuli 50 pistettä. Kelpaa mulle, kelpaa yliopistolle ja ennen kaikkea, kelpaa kelalle ja erasmus-stipendin myöntävälle taholle. Viime lukukaudella taisin saada reilu 60 opintopistettä. Tänä vuonna työpanokseni tulee olemaan ehkä 25 % viime vuotisesta ja pääsen lähes samaan tulokseen, niin kai tämä olisi huonomminkin voinut mennä. 

Koululla ei tarvitse liikaa notkua tällä järjestelyllä. Näitten kahden kurssin aikataulu on seuraava. Maanantaina photoshoppailua 13:00-14:30 ja englantia 15:00-16:45. Tiistaina photoshoppailua 13:00-14:30. Keskiviikkona englantia 15:00-16:30 ja sitten englannin prácticat 16:30-18:30. Toivottavasti saisi kolmanneksi kurssiksi jonkun, jonka tunnit mahtuisi vaikka tiistaille ja keskiviikolle. Torstai ja perjantai olisi vapaat ja koulua olisi kolmena päivänä viikossa ilman välipäiviä. Olisi aika täydellinen aikataulu jotain reissuja ja myös espanjan opintoja ajatellen.

Niin ja viimeinkin vääntäydyin yliopiston kauppaan ostamaan asiaan kuuluvan yliopisto-collegen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti