lauantai 25. helmikuuta 2012

Flunssaa

Aika vähän on tapahtunut asioita viime aikoina niin ei ole oikein blogiinkaan jaksanut mitään turhaa kirjoitella. Nytkään ei ole tapahtunut mitään erikoista, mutta kirjoitan silti jotain turhaa. Olin tuossa vähän kipeänä noin viikon ajan. Ensin oli vain kurkku kipäeänä pari päivää ja heti kun kurkkukivusta pääsin eroon tuli nuha tilalle ja pari päivää meni aivastellessa 24/7. Sitten kävin ostamassa apteekista jonkun Disoflor-nimisen flunssalääkepaketin, otin yhden tabletin ja tunnissa flunssa oli tipotiessään eikä enää tullut takaisin. Ilmeisen tehokas lääke kyseessä. 

Tiistaina oli ehkä paskin koulupäivä ikinä. Silloin oli Tecnología eléctrica -kurssin labrat aamulla 8:30. Menin koululle siihen oman tiedekuntani rakennukseen tavanomaisesti katsomaan aikataulusta luokan nimen, jossa labrat pidettäisiin. Listassa luki DIE. Luokasta en ollut ennen kuullut enkä sitä löytänyt luokkalistastakaan. Menin infosta kysymään missä labra sijaitisi. Sieltä ilmoitettiin, että DIE tarkoittaa Departamento de Ingeniería Eléctricaa, joka sijaitsee muutaman sadan metrin päässä omasta tiedekunnastani (diseño). Käppäilin sitten sinne, tässä vaiheessa 5 minuuttia myöhässä tunnin alkamisesta. Kävelin suoraan rakennuksen infoon ja kysäisin, missä kyseisen kurssin labrat pidetään. Tyyppi sitten kyseli kenen opettajan kurssille mun pitäis mennä, mutta enhän mä sille osannut vastata, koska ikinä aikaisemmin en ollut kurssilla vielä käynyt. Se sitten ohjasi mut eräihin labroihin, joitten nimi oli Tecnología eléctrica. Tietysti oletin, että kurssin on pakko olla oikea. Menin luokkaan ja kurssin vetäjä, vanha ja äreä papparainen suuttuin ja ilmoitti kurssin alkaneen jo 8:00. Sanoin, että luulin, että se alkaisi 8:30 ja että voisinko nyt kuitenkin jäädä. En voinut. Poistuessani pappa huikkasi, että toinen labraryhmä aloittaa 10:00 ja voisin tulla silloin. Tässä vaiheessa mietin, että kylläpä españoolit on kivasti sotkeneet aikataulunsa, kun en ollut 10:00 alkavista labroista kuullut ikinä. Menin Casa del alumnoon odottelemaan tuon reilun tunnin ja sen jälkeen menin tekemään labrat sen toisen ryhmän kanssa. Tuntien loputtua selvisi, että labrat oli väärät ja omat labrani olivat olleet kolmannessa kerroksessa ja olin joittenkin teollisuusopiskelijoitten labrat suorittanut. 

Tässä vaiheessa olin osittain iloinen, että vihainen papparainen ei ollutkaan oman kurssini vetäjä, koska äijä oli Andaluciasta, eli sen aksentti on aivan sietämätön. Ja ajattelin labrojen hyväksiluvun onnistuvan, koska kyseessä oli aivan samat labrat, mutta eri tiedekunnan tyyppien kanssa. Seuraavana päivänä menin kurssin teoriatunneille ja siellä oleva opettaja vaikutti ihan hyvältä, mutta kurssi oli sisällöltään erittäin helppo, mutta kuitenkin työläs. Pitäisi kirjoittaa jotain monen sivun esseitä  itsestäänselvyyksistä. Ehkä ne asiat ei espanjalaisille suunnitteluopiskelijoille ole itsestäänselvyyksiä, mutta muistan opiskelleeni samoja asioita jo yläasteen fysiikan tunneilla. Loppujen lopuksi taidan jättää kurssin suorittamatta ja ottaa jonkun toisen siihen tilalle. Saas nyt nähdä mitä tässä tapahtuu.

Toukokuun alussa pitäis lähtee Ibizalle viikoksi. Se on joku tyyliin Euroopan suurin Erasmus-matka, joten pakkohan sinne on lähteä. Ensi viikolla olisi matka Salamancaan ja Madridiin. Olin kuitenkin myöhässä lippujen kanssa ja kaikki oli jo mennyt. Jonkinlaista reissua pitäisi pikkuhiljaa tehdä, kun tuota vapaa-aikaakin on nyt kiitettävästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti