lauantai 4. helmikuuta 2012

Lomat loppuu

Aika perus lomaviikko ollut. Jostain syystä sain jonkun laiskabuustin päälle ja kävin espanjan tunneilla hikisesti yhtenä päivänä. Maanantaina ja keskiviikkona auttelin Silviaa jakamaan sen CV:itä joihinkin yrityksiin, koska se halusi suorittaa työharjoittelua täällä. Se oli etsinyt lähemmäs 60 yritystä netistä ja kirjoittanut osoitteet paperille. Sanoin sille, että hankkii jostain kartan ja Google Mapsin avulla merkkailee yritykset pisteinä kartalle, niin on helpompi suunnitella tehokas reitti. Neuvohan ei tietenkään mennyt ihan perille. Seuraavan päivänä, tuona maanantaina, sillä oli mukana tyhjä kartta ja se yrityslista, johon se oli jokaisen yrityksen kohdalle kirjoittanut jonkun paikan, jonka lähellä yritys sijaitsee. Tyyliin "cerca de Amistat", eli lähellä Amistat-nimistä metroasemaa. Tuo "lähellä" voi tarkoittaa montaa asiaa. Tässä esimerkissä "lähellä" tarkoitti kuuden korttelin päässä. Kysäisin Silvialta, että kuinka se meinasi löytää yritykset niin epämääräisillä sijainneilla. Vastaus oli, että voi kysyä kadulta. Mitenköhän joku kaduntallaaja tietäisi jonkun nakkikioskin kokoisen muotitoimiston sijainnin? Jouduin lopulta merkkaamaan itse ne yritykset siihen karttaan ja hommaan meni pari tuntia. Sitten tuli siesta ja jouduttiin siirtämään osa yrityksistä keskiviikolle, koska tiistaina oli muita hommia. Ei mikään ihme, että täällä etelässä hommat vain venyy ja venyy.

Nyt ymmärrän vähän paremmin niitä epämääräisiä asuntoilmoituksia, joita loquo.com on pullollaan. Aikaisemmin niistä sijaintimerkinnöistä tulikin jo mainittua. Yleensä ne on tyyliin "keskustassa", "lähellä Blasco Ibáñezia" tai "Valenciassa". Eli todella jätetään mielikuvituksen varaan se sijainti. Suomalaiseen täydellisyyteen ja täsmällisyyteen tottuneella tuota on hyvin vaikea ymmärtää. Kämppääkin valitessa parin korttelin heitto sijainnissa saattaa olla "deal breaker". Olen kyllä jo tottunut tuohon, että asiat tehdään aina vähän puolivaloilla ja käsitettä "täsmällisyys" täällä ei ole olemassakaan. Asiat rullaavat omalla painollaan eikä vain pitäisi stressata liikoja.

Ens viikolla alkaa koulu. Vieläkään en ole jaksanut kursseja miettiä hirveästi. Varmaksi tiedän ainoastaan sen, että otan kuuden opintopisteen englanninkurssin. Varmat pisteet ja ei tarvi ottaa stressiä muista aineista niin paljoa. Maksimissaan otan kolme kurssia. Ei kannata ahnehtia niitä kursseja, koska kuitenkin tiputtaisin matkan varrella pari pois. Otan siis alussa vähän kursseja ja teen niistä jokaisen kunnolla. Enemmän siitä jää loppujen lopuksi jää käteen. Ja pitäähän sitä aikaa jäädä matkusteluunkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti