lauantai 21. heinäkuuta 2012

Parma

Pari päivää sitten käytiin Parmassa katselemassa keskustaa ja muita maisemia. On se kyllä huomattavasti hienompi paikka kuin Reggio Emilia. Etäisyys on suunnilleen sama. Reggio vaikuttaa paljon hiljaisemmalta, varsinkin yöllä. Lauantaiyönä yhden jälkeen kaduilla näkyi vain muutamia ihmisiä jo matkalla kotiin, mutta Parmassa maanataiyönä samoihin aikoihin oli vielä reippaasti porukkaa. Muutenkin se on vähän nuorekkaamman oloinen paikka.

Töissä tällä viikolla jatkui samat pakkaamishommat ja se on kyllä aika nihkeää. En vielä tällä viikolla viitsinyt mennä sanomaan mitään ylemmälle taholle, koska en halunnut vaikuttaa itkupilliltä. Ensi viikolla voisin kyllä käydä kysäisemässä, että kuinka kauan tuota jatkuu. Mitään jännittävää siellä ei ole tapahtunut enkä mitään ole vielä oppinut. Mattopuukko sanotaan tagliarino ja kuormauslava on bancale. Yhtenä aamuna laitoin turvakenkien sijasta vahingossa normaalit kengät.

Tänä viikonloppuna piti mennä Veronaan, Venetsiaan tai Firenzeen. Lauantaiksi oli kuitenkin luvattu huonoa säätä niin ei jaksanut lähteä. Mennään sitten tänään jossain vaiheessa Bolognaan ja huomenna paikkaan, jonka nimi on Le Cinque Terre, eli suomeksi Viisi maata. Bolognaan pääsee junalla nopeasti ja edullisesti. Siellä pitäisi olla jonkin verran nähtävää yhdelle illalle. Huomisen ohjelma onkin vähän kiirellisempi, koska yhdessä päivässä pitäisi keretä näkemään viisi erillistä kylää. Saa nähdä miten kerkeää. Sitten taas maanantaiaamuna rättiväsyneenä töihin pistämään pumppuja laatikoihin.

Lisäys: Parmassa käytiin myös syömässä napolilaisessa pizzeriassa, joka omien mainoslauseittensa (ja Silvian) mukaan valmisti "la vera pizza italianaa" eli sitä maailman aidointa ja oikeinta pizzaa, jota joka ikinen italialainen ylistää kurkku suorana. Olipahan paska lätty kyllä. Maistui pelkältä tomaatilta eikä juuri miltään muulta. No ei vais. Olihan se tosi hyvää, mutta tykkään enemmän "normaalilla" tavalla valmistetusta pizzasta :)

Kuvia Parmasta:























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti