lauantai 11. elokuuta 2012

San Marino & Rimini

Mononukleoosista ei ole jäljellä enää muuta kuin se järkyttävä käsien ja jalkojen kutina. Viikkoon en ole nukkunut kunnolla, mutta kai se tästä pikkuhiljaa ohi menee. Huomenna pitäisi lähteä reissuun. Ensiksi viikoksi Isola d'Elballe, sieltä Roomaan muutamaksi päiväksi ja lopuksi muutamaksi päiväksi Dolomiiteille pohjoiseen raikkaaseen vuoristoilmaan. Saa nyt kuitenkin nähdä, tuleeko huomenna vielä lähdettyä, koska tosiaan nukkuminen on erittäin epäsäännöllistä ja menisi kyllä aika huolella alkuosa reissusta perseelleen isojen univelkojen takia. Olisi kuitenkin kiva lähteä, koska jos ei lähdetä huomenna, tarkoittaa se sitä, että Dolomiiteille ei keretä menemään ollenkaan.

Toissa päivänä pitkästä aikaa tuli tehtyä jotain järkevää. Niin kauan tullut makoiltua sisällä himassa, että alkaa päässä heittää. Käytiin pyörähtämässä San Marinon mikrovaltiossa ja siinä samalla käytiin Riminillä nopeasti. Riminin visiitti tuli kalliiksi. Käytiin syömässä mäkissä ja sillä välin parkkipirkko oli tuikannut tuulilasiin 40 € lahjakortin. Italiassa on todellä vähän hampurilaispaikkoja. Espanjassakin niitä oli jokaisessa kadunkulmassa, mutta ei täällä. Italialaisten oma ruokakulttuuri on niin vahva, että täällä ei amerikkalainen pikaruoka ole vielä saanut niin hyvää otetta markkinoista.

San Marino on hieno maa. Se on pieni ja arvokkaan näköinen paikka korkealla kukkulalla. Siellä myydään verovapaasti tavaraa ja esimerkiksi hajuvedet olivat erittäin halpoja. Maksoin Tommy Hilfigerin tuoksusta 6 €. Kaksi olisi saanut kympillä. Olisi sieltä varmaan muutakin kamaa löytänyt normaalihintoja halvemmalla. Bensa oli Suomen hintaista. Italiassa taasen normaalisti bensalitra maksaa 10 senttiä enemmän. Moottoritien varrella nähtiin yhdellä asemalla normaalin bensan maksavan lähemmäs 2 € / litra. Dieselikin oli 1,909 €. Milläköhän rahalla italialaiset autoilee, kun moottoriteistäkin joutuu maksamaan erikseen. Oli tarkoitus käydä paikallisessa kauppakeskuksessakin, mutta ei aika riittänyt.

























Riminillä ei ollut mitään erikoista. Se on turistikaupunki rantojensa vuoksi. Silvian yliopisto on siellä niin sille oli kaikki paikat aika tuttuja. Pyörähdettiin siellä keskustassa ja käytiin katsomassa rantaa. Päällimmäisenä mieleen jäi se parkkisakko. Rantalomailuun se on toki aika optimaalinen paikka. Ja järjellisellä etäisyydellä Castelnovosta. Noin pari tuntia sinne ajeli ja moottoritiestä joutui maksamaan 12 € / suunta. Rimini sijaitsee ihan San Marinon vieressä. Arvioisin etäisyydeksi 20 km.















4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Thanks! How's your life in Turku? Do you still like Finland?

      Poista
  2. The prespective of the pictures of the buildings it's great! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gracias Borja pero todavía soy principiante :)

      Poista