keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Kämppä löytyi!

Viimeinkin löysin kämpän ja kaikki on muuttoa vaille hoidettua. Eli siis vakuus maksettu ja ilmoitettu nykyiselle vuokranantajalle, että painun muualle.

Uusi asunto sijaitsee aika lähellä nykyistä. Google maps näyttää matkaeroksi 550 metriä. Toisin sanoen kämppä sijaitsee 550 metriä paremmalla paikalla, koska on lähempänä yliopistoa, Blasco Ibáñezia, Plaza de Xúqueria, Plaza de Cerdoa ja Plaza de Hondurasia. Niin ja onhan se rantakin aavistuksen lähempänä. Ainoastaan keskusta on kauempana ja siellä tulee aika harvoin käytyä.

Kannatti kyllä käyttää aikaa tuon etsimiseen. Kaikki kalusteet ovat iskemättömiä, myös sängyt ja vessanpöntöt. Lattiat ja keittiö on uusittu ja vielä seinät maalattu. Kämpässä on 4 huonetta, olkkari, keittiö ja kaksi suihkullista vessaa. Parveke löytyy olkkarista ja asunto on neljännessä kerroksessa. Jopa ulko-ovi on pramea ja rappukäytävä näyttää rikkaitten ihmisten rappukäytävältä. Maksan huoneestani 225 € + kulut, eli noin ~260 € kuukaudessa. Olin ensimmäinen sopimuksen tekijä, joten sain valita huoneeni. Kämpässä on kaksi samanlaista, keskikokoista huonetta, yksi isompi parvekkeellinen huone ja yksi pieni huone. Valitsin tuollaisen keskikokoisen, koska parveketta en tarvitse ja parvekkeellinen huone oli vähän pimeä mielestäni. Keskikokoisessa huoneessa oli vielä parempi pohjakin, eikä kokoeroa edes loppujen lopuksi kunnolla huomaa. Suurin ero on se, että isommassa huoneessa on parveke.

Mulkut kämppikset tietysti voivat pilata parhaankin kämpän, mutta vuokranantaja toivottavasti osaa karsia sellaiset pois. Tuollaiseen kämppään jopa täällä pystyy itse valitsemaan vuokralaisensa, mikä ei ole ihan totta jokaisen rotankolon kohdalla.

Asunto on aika paljon pienempi, kuin tämä nykyinen, mutta muuten miljardi kertaa parempi. Muutan heti helmikuun alussa. Ihan vielä sinne ei viitsi mennä, koska sieltä puuttui vielä esim. kaasusopimus, netti, laatikostot vaatekaapeista ja kaikki keittiövälineet, eli kattilat, pannut, haarukat ja sen sellaiset. Enkä nyt tästä viitsi kesken maksamattoman kuukauden lähteä ja maksaa lisäksi vielä puolen kuukauden vuokraa toisesta kämpästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti