perjantai 6. tammikuuta 2012

Vuelto a Valencia

Eilen palasin Valenciaan ja kyllä säät suosi. Kello oli puoli viisi, aurinko paistoi ja lämpötila oli 24 astetta. Melkoinen ero aamuiseen Suomen säähän, kun helsingissä maa oli märkä, pari astetta lämmintä ja pimeämpää kuin jätesäkissä. Barcelonassa, jonne kone laskeutui, ei ollut ihan niin lämmin. Siellä oli hikiset 16 astetta ja melkein paleli. Tänään täällä Valenciassakin on vähän viileähköä. 22 asteen lämpötilassa tekee mieli vetää melkein toppatakkia niskaan kun vertaa eiliseen keliin.

Matka meni hyvin, mutta vähän kiirettä oli koko ajan. Lentokentällä olin 1,5 tuntia ennen koneen nousua, mutta Norwegianin baggage drop -tiskeille oli aivan törkeä jono ja sen vuoksi ei kerennyt edes tax free -ostoksia tekemään. Barcelonassa aluksi kaikki meni hyvin ja selvisin kentältä keskustaan vievään junaan erittäin nopeasti laukkuineni. Olin puoli tuntia aikataulusta edellä. Junassa huomasin kuitenkin, että alunperin suunnittelemaani poisjäämispysäkkiä ei ollutkaan listassa, vaikka internetistä katsomieni tietojeni mukaan sen piti olla. Jouduin jäämään pois Barcelonan juna-asemalla ja siellä kikkailemaan itselleni uuden junalipun ja selvittelemään mikä juna sinne bussiaseman lähelle viekään ja lippuautomaatti puoli imaisi vielä luottokortinkin sisäänsä. Sain sen kahden kynän avulla revittyä irti siitä laitteesta. Pääsin bussiasemalle viisi minuuttia ennen lähtöaikaa ja näin vilaukselta vielä Barcelonan riemukaaren. Lentokoneesta näin sen lasisen pitkularakennuksen ja ilmeisesti la sagrada familian. Ei siis tarvitse enää Barcelonaan mennä :)

Viimeiset päivän Suomessa meni kotona maatessa ja Helsingissä. Ihan kivat kaksi viikkoa oli, mutta kivaa on myös palata tänne kesäisiin maisemiin. Nyt olen vähän taas kämppiä katsellut ja pari hyvääkin löytänyt. Vielä pitäisi käydä paikan päällä tarkastamassa, onko ne niin hyviä kuin kuvauksissa annetaan ymmärtää. Yleensä eivät ole, mutta jos ovat edes vähän sen kaltaisia niin saa kyllä joku niistä kelvata. Sen verran on nyt noita asuntoilmoituksia tullut selattua, että alkaa tulla korvista ulos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti