torstai 19. tammikuuta 2012

Kovaa opiskelua

Tällä viikolla viimein sain raahattua itseni sinne Hispaniaan opiskelemaan espanjaa pitkän tauon jälkeen. Käyn siellä tämän viikon ja ensi viikon opiskelemassa neljä tuntia joka päivä. Vähän tuottaa vaikeuksia herätä puoli kahdeksalta päivittäin, mutta kyllä se siitä.

On tuolla kyllä vaan huomattavasti parempi taso opetuksessa, kuin siellä Málagan koulussa. Opettaja osaa selittää asiat paljon paremmin ja luokat ei haise perseelle. Kaikki monisteetkin ovat huomattavasti käytännöllisempiä kuin Marcoksen notepädiin kirjoitetut räpellykset.

En syksyllä käynyt kuin ihan muutaman kerran tunneilla ja sen vuoksi nyt pitääkin käyttää ahkerasti tunteja ennen lukukauden alkua. Ostin silloin yhteensä 120 tuntia ja näitten kahden viikon jälkeen mulla pitäisi olla joku 70 tuntia jäljellä, joista 30 on normaalia espanjaa ja 40 tuntia preppauskurssia DELEä varten, joka siis oli se kansainvälinen espanjantesti. Vissiin verrattavissa johonkin englannin TOEFLiin tai IELTSiin. Tasoja on tällä hetkellä vain neljä. B1, B2, C1 ja C2. Toi C1 taso on joku tosi uusi taso ja siitä opettajatkaan ei oikein osanneet sanoa mitään. Tuota tasosysteemiä ollaan uusimassa täydellisesti ja tämä vuosi on viimeinen vuosi, kun nuo nykyiset tasot ovat käytössä. Varmaan tuota C1-tasoa lähdetään tavoittelemaan. Vähän haastava se tulee olemaan, mutta eiköhän tuon saa suoritettua suht' siedettävällä panostuksella. Harmittaa kyllä jos ei läpäise testiä. Se nimittäin maksaa tietääkseni jonkun 150 € eikä rahoja tietysti saa takaisin jos testin feilaa. Eikä myöskään saa todistusta matalammasta tasosta. Lisäksi DELE-kokeet pidetään vain kaksi kertaa vuodessa, joten uudestaan pääsisi yrittämään vasta syksyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti