sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Muutto

Perjantaina viimeinkin pääsin muuttamaan uuteen kämppääni. Muuttoa olinkin jo kerennyt suunnitella sen pari kuukautta. Perjantaina laitoin nimen paperiin ja kannoin vuokranantajan kanssa viimeiset kalusteet huoneeseeni. Kaikki on siis uutta ja iskemättömässä kunnossa, paitsi telkkari. telkkari on vissiin 24" vanha kuvaputkitelkkari. Täällä taulutelkkarit ei ole vielä ihan niin yleisiä kuin Suomessa.

Tulin Espanjaan yhden ison matkalaukun ja pienen selkärepun kanssa. Matkalaukku painoi 17 kiloa ja paljon olisi mahtunut lisää tavaraa. Perjantain muuttoon pakkasin tuon ison matkalaukun täyteen ja sain vielä täytettyä melkein täpötäyteen muuttoapuna toimineen Alicen matkalaukunkin. En mielestäni ole edes ostanut hirveästi tavaraa, mutta on sitä vaan jostain silti kertynyt. Vähän jännittää, että kuinka täältä selviytyy kaiken romun kanssa takaisin Suomeen sitten aikoinaan.

Kämppiksinä on siis meksikolainen Miguel ja kaksi belgialaista tyttöä, Nawel ja Julian. Ovat ranskankielisiä belgialaisia, luojan kiitos. Maailman ruminta kieltä ei olisi välttämättä halunnut kuunnella päiväkausia, eli siis hollantia (flaamia).

Vuokra on 225 € ja siihen päälle laskut. Sovittiin vuokrantajan kanssa, että kulut on 30 € kuukaudessa ja se maksetaan aina automaattisesti, eli 255 € yhteensä. Maksan siis yhteensä n. 100 € vähemmän kuin ennen ja kämppä on parempi ja paremmalla paikalla. Kämppiksetkin on parempia. En siis voi valittaa. Pienempi se on kuin ennen, mutta on vähemmän porukkaakin. Entisessä kämpässä keittiöön piti mennä tekemään ruokaa silloin, kun liesi sattui olemaan vapaana. Nyt sekin on vähän helpompaa, kun on kaksi käyttäjää vähemmän.

Parvekkeelta

Parvekkeelta

Olkkari

Keittiö
Olkkari


Meitsin huone. Ikkuna antaa samaan suuntaan kuin parveke.

Meitsin huone

Käytävä. Vasemmalla eka pari suihkullista vessaa. Kolmas ovi on  Julianin huone. Päätyovi on  Nawelin. Oikealla ensin mun huone ja sitten Miguelin.

Niin ja osoite on Calle de Séneca 12, Escalera Izquierda, Puerta 11, 46021, Valencia, España

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti