sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Sagunto

Eilen käväistiin päiväreissulla Saguntossa. Sagunto on pieni kaupunki Valencian lähellä, pohjoispuolella. Junalla matka kesti 20 minuuttia ja meno-paluulippu maksoi 4,30 €. Säät suosi tuonakin päivänä ja lämpötila kipusi vähän reiluun kahteenkymmeneen asteeseen ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Sagunton turistivetonaula on ikivanha roomalaisen linnoituksen raunio. Mitään muuta kiinnostavaa siellä ei taida olla. Saavuttiin paikalle vähän ennen yhtä ja noin lauantaina ainakin kaupunki oli todella hiljainen. Muutamia autoja päästeli siellä täällä. Turistejakaan ei näkynyt muualla, kuin siellä raunioilla korkean kukkulan päällä.

Sagunton rautatieasema


Ensiksi meinasi olla hieman vaikeuksia löytää reittiä linnoitukselle, koska Sagunton kadut ovat kapeita ja mutkikkaita ja mäkisiä. Lähdettiinkin kiertämään kukkulaa ensin väärään suuntaan ja päädyttiin jollekin suht hylätyn näköiselle talolle, jonka seinässä luki: "Cuidado! Perro malo", eli "Varokaa vihaista koiraa". Kuistilla oli joku mustalaisen näköinen jamppa istumassa joten päätettiin turvautua B-suunnitelmaan ja lähdettiin kiertämään kukkulaa toiseen suuntaan. Hetken päästä oikea tie raunioille löytyikin ja kiivettiin huipulle. Sisäänkäynnillä joku äijä tyrkytti väkisin pääsylipun käteen, vaikka ei siitä tarvinut edes maksaa. Kai siinäkin joku logiikka oli. Saatiin ainakin matkamuistot. Linnoitus oli aika vaikuttava. Se oli suhteellisen hyvässä kunnossa, kun ottaa huomioon, että se oli monta sataa vuotta vanha. Kierreltiin linnoitusta jonkin aikaa ja sen laajuus pääsikin yllättämään. Lähemmäs kolme tuntia saatiin kulumaan siellä aikaa kulumaan. Eipä tosin ollut mitään kiirettäkään.







Linnoitus jatkui tuonne kauimmaiselle kukkulalle





Sagunton keskustaa


Eilen oli illalla myös Villen ja Felixin läksiäisjuhlat. Siinä taas näki, että pieneenkin kämppään saa mahtumaan yllättävän paljon porukkaa. Varmaan joku 30 - 40 oli tullut paikalle. Lähdin kuitenkin aikaisin kotiin, koska olin jostain onnistunut taas hankkimaan univelkaa ja väsytti niin pirusti. Muilla kuulemma jatkui juhlat yhdellä lähellä rantaa olevalla klubilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti