sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Las fallas alkoi

Las fallas alkoi tasan viikko sitten sunnuntaina isolla ilotulituksella Las torres de serranon kupeessa. Olikohan sen määrä kestää joku vartti ilta yhdeksän aikoihin. Olin matkassa italialaisten kanssa ja totta kai paikalle mentiin myöhässä niin, että se kerkesi loppua ennen kuin saavuttiin perille. Mutta mitäpä tuosta. Ilotulitukset on aina samanlaisia ja las fallasin yhteydessä niitä tulee vielä olemaan enemmän kuin tarpeeksi. 

Maanantaina hyvästelin yhden erittäin hyvän ystävän ja aika surullistahan se oli. Laura lähti tiistai-aamuna takaisin Italiaan ja sen kuuden kuukauden Erasmus-vaihto oli sitten siinä. Jäähyväiset on kyllä aina perseestä. Huomenna lähtee vielä yksi noista italialaisista, joitten kanssa olen pyörinyt, mutta onneksi loput kolme pidensivät vaihtoaan kahden lukukauden mittaiseksi. Itsekin aloin miettimään, että eihän tässä ole enää kuin neljä kuukautta jäljellä ja sitten pitäisi mukamas palata takaisin Suomeen ja normaaleihin rutiineihin ja hyvästellä kaikki se, mikä nyt tuntuu tutulta ja hyvältä. Ei parane kyllä paljon ajatella sitä. Tulee vain vihaiseksi ja aika täällä lentää muutenkin triplanopeudella. 

Las fallas on siis teoriassa jo alkanut, mutta ne tärkeimmät päivät ovat vasta ne neljä viimeistä. 15. - 19. maaliskuuta. Vielä ei paljon juhlaan liittyvää ohjelmaa ole, mutta pikkuhiljaa on enemmän ja enemmän tapahtumia. Joka päivä 14:00 Plaza del ayuntamientolla on Mascletà. En oikein ymmärrä sen ideaa. En ole vielä paikanpäälle päässyt, mutta Youtubesta katselin yhen videon ja siinä näkyi vain savua ja kuului hirveä pommien pauke. 

Tänään tuodaan ne "las fallas" paikoilleen. Sitä pitäisi mennä katsomaan ja toivottavasti muistan ottaa kameran mukaan. Huomenna voin sitten lisäillä jotain kuvia. Ei kyllä varmaan mennä katsomaan kun yhtä toistaiseksi, koska meillä ei ole oikein tietoa mihin kaikkialle niitä pistetään. Koko juhlan ideahan on suurinpiirtein paukutella pommeja, katsoa ilotulituksia ja karnevaaleja ja lopuksi sitten poltetaan ne "las fallas".

Koulusta sen verran, että Tecnología eléctrica -kurssia en loppujen lopuksi tee. Kurssin proffa pilasi mahdollisuutensa saada mut kurssillensa olemalla täysi kyrpä. Sen sijaan otan toisen englannin kurssin, koska se sattuu olemaan lähes ainoa kurssi joka istuu nykyiseen aikatauluun.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti