torstai 22. maaliskuuta 2012

Gandía

Tässä lähikakoina ei ole kerennyt/jaksanut kirjoitella mitään. Las fallasit on juhlittu ja kaikkea muuta pientä tehty. Aikaa olisi kyllä varamsti kirjoittamisenkiin ollut, mutta ei aina vaan huvita. 

Noin puolitoista viikkoa sitten käytiin Silvian kanssa Gandíaa ihmettelemässä. Sinne on vajaan tunnin junamatka Valencian päärautatieasemalta. Gandíasta monet puhuivat syyslukukauden alussa, koska siellä järkätään ennen lukukauden alkua UPV:n espanjan intensiivikurssi. Se on myös suosittu rantalomakohde ja vanhusten eläkepäiville sopivan rauhallinen paikka. 

Meno-paluulippu kustansi vähän vajaan kympin ja mukavasti menomatka mentiin siinä kolmen vai neljän aikoihin ja juna oli täpöten täynnä. Melkein koko matkan sai seistä ja haistella toisen hikisiä kainaloita. Tietenkään etukäteen en ollut katsellut mitään turisti-infoja vaan paikkaa lähdettiin tutkimaan mutulla. Tiedettiin ainoastaan, että se on lähellä ja siellä on se UPV:n yksikkö ja ranta. Keskusta oli aika pieni. Keskusaukiolla oli Gandían falla vielä paketissaan ja ihmisiä ei näkynyt juuri missään. Eipä siinä keskustassa oikein mitään näkemistä ollut, joten lähdetiin tarkastamaan sitä rantaa. Oletin sen olevan ihan siinä vieressä, mutta kyllä me sinne joku 40 minuuttia käveltiin. Se oli ihan hieno. Samanlainen kaistale kuin Valenciassakin, mutta roskia ei ollut niin paljon. 

Ei tuosta reissusta oikein mitään jäänyt käteen. Sympaattinen pikkuinen kaupunki ja varmaan kesällä ihan kiva rantalomakohde. Kun mentiin sieltä rannalta bussilla takaisin keskustaan, jossa rautieasema sijaitsi, niin siinä bussissa ei sitten muita nuoria ollutkaan kuin me. Keski-ikä ehkä 70 vuotta.



Paikallinen Valenbisi

 










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti