perjantai 9. maaliskuuta 2012

Liput seinälle

Kävin eilen taas pitkästä aikaa Hispaniassa. Viime viikon tiistaina kävin tekemässä testin DELE-ryhmäjakoa varten ja eilen kävin tsekkaamassa tuloksen. Tein C1-tason kokeen ja sitä tehdessä kyllä jo huomasin, että perseelleen menee. En jaksanut keskittyä niin isoihin kokonaisuuksiin ja kokeessa ei muuta ollutkaan. Tehtävät oli melkein kaikki sellaisia, että ensin piti lukea viisi muutaman rivin tekstiä ja yhdistellä ne lähes identtisten muutaman rivin vastausten kanssa. Sanasto oli aina jostain lääketieteestä tai jostain ei-arkisesta aiheesta. Oikeastaan jos siinä koetta tehdessä päätin, että virallisen testin teen B2-tasosta, koska en todellakaan alka pänttäämään mitään erikoissanastoa päähäni, kun on tärkeämpiäkin asioita vielä opittavana.

Eilen näin siis kokeen ja olin saanut 33/60 pistettä. Eli siis läpi meni, mutta hiuksenhienosti. B2-tasolla ei pitäisi olla suurempia vaikeuksia. Ensi viikosta lähtien aloitan DELE-preppauskurssin ja mulla on tunteja 6 per viikko. Näin kerkeän käyttämään 40 tuntia ennen toukokuun lopussa olevaan testiä. Mulla on vielä 32 tuntia yleiskurssiakin jäljellä. Johonkin väliin nekin pitäisi sumplia. Ne voi ilmeisesti vaihtaa DELE-preppaukseksi, joten tuskin tuskin mitään suurempaa ongelmaa tulee, varsinkin kun yliopistollakaan ei tarvitse liikaa roikkua.

Tänään, kun menin kaverille syömään, huomasin, että ihan tuohon kerrostaloni oven eteen oli tuotu falla ja viereen oli pystytetty iso teltta. En ihan vielä tiedä mitä varten se teltta siinä on ja fallakin oli vielä paketissaan. Ilmeisesti se kuitenkin lähiaikoina pystytetään siihen. Jonkun hylkeen naaman siinä paketissa näin olevan.

Äsken teippailin seinään espanjan, suomen ja valencian liput. Pari kuukautta ne oli tuossa hyllyllä, mutta nyt viimein sain aikaiseksi. Valencian pienen muovisen lipun löysin kadulta viime viikonloppuna, kun käveltiin rannalle päin. Noita lippuja on las fallasin vuoksi joka puolella pitkin Valenciaa.


Keskiviikkona kävin katsomassa joka päiväistä mascletaa. Se on "ilotulitus" plaza del ayuntamientolla. Siellä oli hirveä määrä porukkaa ja porukan mukana tulee myös kylmien juomien myyjät. Ilotulitus alkoi tasan kahdelta ja kesti viisi minuuttia. Ilotulitus ei mikään hirveän näyttävä ollut, koska oli valoisaa ja rakettien päätarkoitus oli pitää hirveää meteliä eikä niinkään näyttää hienoilta. Meteli olikin huikea. Rakettien äänet tunsi koko kropassa ja ihmiset hurrasi. Se oli kyllä ihan hienoa, vaikka en osaakaan sanoa miksi. Uppasin Youtubeen videon tapahtumasta. Videon perusteella tuosta ei kyllä voi sanoa mitään, koska tosiaan se ääni oli pääasia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti