torstai 10. toukokuuta 2012

Ibiza

Ibizan reissusta on nyt selvitty ja hauskaa oli. Todellakin rahan arvoinen reissu ja uudestaankin voisin lähteä. Etukäteen ajateltuna tiistai - sunnuntai tuntui pitkältä ajalta, mutta se meni hujauksessa ja enemmänkin olisi voinut olla. Lopussa kyllä vähäisten yöunien aiheuttama väsymys alkoi painaa kiitettävästi. Maanantai-aamuna heräsin kouluun kymmeneksi 8 tunnin unien jälkeen ja tuntien jälkeen tulin takaisin kotiin ja nukuin vielä 5,5 tunnin "päikkärit".

Viime viikon tiistaina lähdettiin matkaan siinä iltasella. Paineltiin metrolla sataman suuntaan ja mentiin ESN:n tapaamispisteeseen, josta oli järkätty bussikuljetus maihinnousualueelle. Sinne ei "turvallisuussyistä" pääse ilman autoa. Mentävä joko taksilla tai bussilla. Meille oli bussit järkätty kun oltiin Valenciasta semmoinen lähes 400 henkinen ryhmä.

Kaiken jonottamisen ja säätäminen jälkeen vähän ennen yhdeksää päästiin laivaan ja matka alkoi. Aika säälittävä purkkihan se oli joihinkin siljalaineihin verrattuna koonsa puolesta, mutta sisältä se oli ihan hieno. Parasta hommassa oli, että koko laiva oli varattu Erasmus-porukalle useasta eri kaupungista. Menokin oli kyllä sitten sen mukaista. En ole ihan varma oliko hyteissä ketään, mutta eipä siellä näkynyt muita kuin opiskelijoita. Kannella oli kansibileet, mutta se oli vähän vaisuhko homma kylmän viiman takia.

Ibizalle saavuttiin kolmen aikoihin yöllä ja satamasta oli bussikuljetus hotellille. Jälleen kerran jouduttiin jonottamaan älytön aika, että saatiin check-in tehtyä ja lopulta puoli seitsemältä aamulla päästiin nukkumaan. Seuraavana aamuna oli ekskursio "hippy marketiin", mutta ei sinne jaksanut lähteä. Jälkeen päin porukka sanoi, että se oli aika perseestä ja kannatti käyttää aika nukkumiseen. Yhteen mennessä piti kuitenkin olla valmis lähtemään huoneesta, koska meidän piti hakea diskojen pääsyliput, bussirannekkeet ja muut härpäkkeet koordinaattoreilta. Sitten käytiin kaupassa hakemassa perustarpeet, ruuat, yms. ja paineltiin allasbileisiin, jotka oli hotellin uima-altaalla. Teemana oli kansalaisuudet, joten piti olla pukeutunut oman maansa väreihin ja lippu oli suositeltavaa pitää mukana.


Taiteilija Gilda hommissa


Taustalla näkyy meidän hotelli
Illalla mentiin Privilege-nimiseen diskoon. Aika valtava kompleksi oli kyseessä ja se oli ihan täpöten täynnä. Hauskaa oli, mutta tuonne saa kuulemma pääsylipuista high seasonin aikaan maksaa jonkun 50 €, niin enpä tiedä onko se sen arvoista. Se oli myös aika korvessa jonkun kukkulan päällä ja me jonotettiin sinne jotain metsätietä varmaan puolen kilometrin verran. Teemana oli "school party". Kuitenkin neljästä eri paikasta joissa tuli käytyä, tuo osoittui kaikista huonoimmaksi.

Alice ja mun tekemät löysät kravattisolmut. Elämäni ensimmäiset.

Jonotusta


Sisältä joku random-kuva
Seuraavana päivänä kello 11 lähti bussi Cala d'Hortiin. Eli rantapäivä tiedossa ja selväähän se oli, että palamaan tulisin. Ja niin paloinkin, mutta en pahasti. Tosi hieno paikka oli kyllä. Vesi oli kirkasta, mutta ei kovin lämmintä. Merivesi ei ole heinäkuussakaan kovin lämmintä. Bussimatkalla yksi tyyppi laattasi lattialle. En tiedä oliko jannulla hirveä krapula vai johtuiko pahoinvointisuus mutkittelevasta ja mäkisestä reitistä.





Allasbileet Hawaiji-teemalla


Asuin italialaisten kanssa, joten joka ikinen päivä syötiin pastaa sen eri muodoissa
Tuona iltana mentiin vaahtobileisiin Eden-nimiseen mestaan. Noi oli toisiksi parhaat pirskeet koko reissulla. Tosin kun kyseessä on vaahtobileet, voisi olettaa, että sitä vaahtoa olisi koko ajan, mutta joskus lähempänä aamu viittä sitä alkoi tulla. Sitä kyllä tulikin sitten ihan kunnolla. Seuraavana päivänä bussissa joku kertoi, että joku muija oli viety sairaalaan kun se oli hengittänyt liikaa sitä vaahtoa. Ihan uskottavaa kyllä. Itsekin vetäisin sitä vähän henkeet ja yskin 10 minuuttia. Kaiken lisäksi se maistui ihan paskalta. Niin pukukoodi oli "valkoiset vaatteet".


Silvia vaahdon sotkemassa letissä
Seuraavana aamuna, taas kello 11, oli vuorossa ekskursio jonnekin linnalle. Kuviteltiin sen olevan joku hieno mesta, mutta aika kämänenhän se oli. Ihan kiva reissu se kuitenkin oli ja kerran kun oltiin paikan päällä niin mahdollisimman paljon kannattaa yrittää nähdä. Linna oli sataman vieressä ja sen jälkeen hengailtiin siinä kaupungissa ja syötiin pizzaa.









Ehm... onkohan noin?


Linnareissun jälkeen oli matkan viimeiset allasbileet. Tällä kertaa teemana oli ESN ja kaikilla oli päällään ESN:n räikeä T-paita. Nuo oli parhaat allasbileet koko reissulta ja porukkaa oli hirveä määrä. Paikalla oli myös pari kaveria, jotka oli tullut Ibizalle omin avuin, ilman ESN:n apua. Tuli viimein se allaskin testattua.





Illalla oli Spacessa pyjama party. Space on yksi disko lähemmä tuota meidän hotellia. Se oli tullut jo aiemmin tutuksi, koska oltiin siellä sen parkkipaikalla odoteltu jo moneen otteeseen busseja. Pyjama party oli kyllä loistava teema. Kaikilla päällä rennot ja mukavat kuteet eikä mitään fruittarimeininkiä.


Space
Seuraavana päivänä tehtiin ekskursio viereiselle saarelle, Formenteralle. Sinne kulki laivoja noin kilometrin päästä hotellilta ja me käveltiin sitten rantaa pitkin. Laivamatkalla oli jälleen kerran aika huonovointista porukkaa, koska meri ei ollut kovin rauhallisella tuulella. Aika moni laattasi laidan yli mereen.


Formenteralla vuokrattiin auto, koska sen sai halvalla. 30 € + bensat. Edullista verrattuna normaaleihin vuokraushintoihin. Skoottereita sai hintaan 15 € / päivä ja fillareita 5 € / päivä. Tuona päivänä sää oli vähän kehno, joten päädyttiin autoon ja se osoittautui hyväksi valinnaksi. Ajoittain tuli aika paljonkin vettä. Saarella käytiin ihmettelemässä paria rantaa ja majakkaa. Ilman kunnollista karttaa oli vähän vaikea sotkea haluamiinsa paikkoihin, mutta jotain ihan hienoakin onneksi löydettiin.

Meidän Fiat Panda






Illalla oli vuorossa vesibileet Es Paradisissa. Ne olikin koko reissun parhaat pirskeet. Paikka oli ihan Edenin lähistöllä ja se oli aika pramea mesta sisältä. Pieni pullollinen vettä maksoi 5 € -.-'. Edenin vaahtobileiden tapaan aluksi klubi oli ihan normaali klubi ja joskus neljän ja viiden välillä alkoi tapahtua. Paikan keskellä olevaan syvennykseen alkoi tulla vettä lattiasta ja katosta ja siellä olevat kastui läpi märäksi. Vettä oli lopulta kaulaan asti. Itsekin satuin juuri tuolla alueella olemaan ja meni sitten kamera ja puhelin paskaksi. Koitin niitä jälkeen päin kuivatella hiustenkuivaajalla, mutta peli oli jo menetetty. Puhelimella ei niin väliä, koska se oli halpa paska, mutta kamera kyllä harmittaa. Mulla oli selässä reppu, jonka sisässä oli kaksi muovikassia ja niitten sisällä tavarat käärittynä takkiin. Ei sinne edes lopulta ollut päässyt paljon vettä, mutta eipä tuo kamera näköjään paria pisaraa enempää kestänyt.






Seuraavana aamuna hotellilla oli check out kymmeneltä ja bussi satamaan lähti ennen kahtatoista. Kaivassa matka meni nukkuessa aika rattoisasti, kun kerran sitä univelkaa oli kertynyt aika huomattava määrä. Yhteenvetona oli kyllä hyvä reissu ja kannatti käydä pyörähtämässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti