tiistai 29. toukokuuta 2012

Peñíscola & Jávea parte dos

Sunnuntai-aamuna heräiltiin taas hyvissä ajoin, että päästäisiin nopeasti tutkimaan Jáveaa. Lauantai-iltana parkkeerasin pirssin tohon talon alle ja yöllä molemmille puolille oli ilmestynyt autot vaarallisen lähelle ovia. Siinä ja siinä oli, että sisälle pääsi.

Jávea on vähän lähempänä kuin Peñíscola ja suuntana etelä. Jouduttiin maksamaan taas tietullia ja hinta oli 7,85 € / suunta. Täällä on vuorien takia moottoriteilläkin reiluja mutkia. Paljon kivempi ajella sellaisella kuin jollain lähes viivasuoralla motarilla Suomessa. Fordista löytyi vakionopeuden säädin ja tarpeeksi tehoa noihin nopeuksiin niin oli kyllä kiva päästellä. 

Jávea oli aika erikoinen kaupunki. Tai kylä. Vaikutti siltä, että ainoat asukkaat oli turisteja. Tiet oli kapeita ja keskustaa ei tainnut olla ollenkaan. Paikka oli täysin rantoihin ja turisteiluun keskittynyt. Rannat oli erittäin kauniita ja näin myös elämäni ensimmäisen kivirannan, jossa ei siis ole hiekkaa vaan pelkkiä kiviä. Sellainen on ihan kiva, joskin epämukava loikoiluun. Eipähän leviä hiekkaa joka paikkaan.

Tuolla kierreltiin autolla useita eri rantoja ja nähtiin toinen toistaan hienompia näköalatasanteita. Kuvat kertonevat enemmän, vaikkei niistäkään ihan oikeata käsitystä saa. Varsinkin pystysuuntaa on vähän hankala hahmottaa.




























Paluumatkalla stressattiin bensan riittämisestä Valenciaan asti ja kyllähän se onneksi riitti. Pelkästään Jávean takia oli tekemisen arvoinen reissu ja varmaan Pohjois-Espanjaan tehdään reissu autolla, mutta ei todellakaan enää käytetä Rentalcars.comia tai Hertziä vaan vaikkapa Goldcaria vaikka niillä onkin tapana veloittaa lisäkustannuksia ties mistä. Goldcar on vähän kuin Ryanair. Sivuilla lukee superhalpa tarjoushinta, mutta todellisuudessa hinta onkin jotain aivan muuta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti