tiistai 29. toukokuuta 2012

Peñíscola & Jávea parte uno

Viikonlopun reissu suoritettu ja tulipahan kalliiksi.

Auton varaaminen sujui ongelmitta perjantaina. Tein varauksen netissä sivustolla rentalcars.com. Puolen tunnin sisään ne soitti sieltä ja tarjosi autoa kaikkine kustannuksineen 107 €:lla lauantai-aamusta sunnuntai-iltaan. Äijä sanoi veloittavansa 83 € mun tililtä ja loppuosa maksettaisiin Hertz-nimisen firman toimistolla lentokentällä. Tuo loppuosa, 24 €, koostui nuorille kuljettaville lankeavasta lisämaksusta. Se on ihan normi käytäntö. Kuitenkin lauantai-aamuna lentokentällä siellä Hertzin toimistossa ilmoitettiin, että niille on tullut vain 54 €:n maksusuoritus ja kaikkine maksuineen hintaa kertyisi 134 €. Siinä sitten mietiskeltiin, että missä puuttuva summa on ja toimiston tyyppi sanoi, että se on varmaan joku rentalcars.comin oma vakuutus. Eipä siitä puhelimessa puhuttu mitään, joten pistin reklamaatiosähköpostin ja vaadin 30 € takaisin. Saapa nähdä vastaavatko. Hertz ei siis ollut tuohon hommaan millään tapaa syyllinen ja tarjosi lohdutukseksi vielä kahta luokkaa paremman auton. Saatiin Ford Focus Ford Ka:n sijaan.

Päätettiin kuitenkin vuokrata auto, vaikka nyt maksettiinkin yhteensä 165 €. Meitä oli neljä (mä, kämppis-Miguel, Silvia ja Alice), joten reilu 40 € per lärvi ja bensat päälle. Tankattiin auto reissun jälkeen ja siitä tuli 70 € lisähintaa. Kaikkeen tuohon lauantai-aamun säätöön meni niin kauan, että päätettiin mennä sinä päivänä Peñíscolaan, vaikka tarkoitus olikin mennä Jáveaan ensin. Haluttiin kuitenkin säästää enemmän aikaa Jáveaa varten. Peñíscolaan on 150 km suunnilleen ja se on Valenciasta pohjoiseen. Tietysti kukaan ei miettinyt, että matkalla saattaa olla tietulli ja lisää paalua piti lyödä tiskiin. 11 € suuntaansa -.-.

Peñíscolasta en ollut oikeastaan itse kuullut mitään, mutta Alicen ja Silvian espanjanopettaja oli sitä kuulemma hehkuttanut useampaan otteeseen. Pieneksi pettymykseksi se jäi, vaikka olihan se ihan hieno paikka. Ranta oli vähän siistimpi kuin Valenciassa eikä se ollu viivasuora. Kiivettiin linnoitukseen ja katseltiin vähän maisemia. Uitiin meressä ja maattiin rannalla. Syötiin kebabbia ja ajattiin takaisin Valenciaan. Ei ehkä ihan kaiken vaivan väärti.














2 kommenttia:

  1. "mä, Penis-Colassa täsä"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Pistan varmuuden buoksi kaikista asiattomimman kommentin joka aiheesta voi mieleen nousta."

      Poista