perjantai 11. marraskuuta 2011

Alicante

Viime viikonloppuna tuli lähdetty Alicanteen Erasmuslife-organisaation kautta. Matka tuli vähän puskista; yksi kaveri vaan soitti ollessaan järjestön toimistolla, että pääsis Alicanteen lauantaina 15 € ja hinta sisältää sitä ja tätä. Ajattelin, että hinta on halpa ja ei ole muutakaan tekemistä niin miksipä ei.

Tarkoitus oli olla tuolla yksi päivä. Bussi lähti Mestallalta 12:30 ja tuli takaisin aamulla 8:00. Bussimatka kestää reilu pari tuntia ja matkaa kertyy lähes 200 km. Pysähdyttiin menomatkalla yhden kerran jollekin huoltoasemalle. Matkalla lähti loppujen lopuksi kolme bussillista vaihtareita, eli porukkaa riitti. Ennestään tuttujakin oli kohtuullisen paljon, noin pari kymmentä.

Kun päästiin perille, niin ekana mentiin tsekkaamaan Alicanten linnoitus. Olihan se komea. Varsinkin näkymät sieltä merelle ja kaupungin ylle oli mahtavat. Meidät jaettiin kahteen porukkaan, niihin, jotka halusivat espanjankielisen oppaan ja niihin, jotka halusivat englanninkielinen. Menin luonnollisesti espanjankielisen oppaan ryhmään. Se oli kyllä pienimuotoinen virhe, koska äijä jaaritteli typerästä linnoituksestaan varmaan kolme kertaa enemmän kuin englanninkielinen opas. Linnakierroksesta selvittiin noin parissa tunnissa ja sitten lähdettiin kohti kaupunkia. Meillä piti olla sinne bussikyyti, mutta koska kierros kesti niin kauan niin bussit olivat lähteneet menemään. Harmin paikka niille, jotka jättivät kamansa bussiin. Sää oli vielä viileä ja tuuli älyttömästi ja monet oli juuri takin jättäneet bussiin. Järjestäjät kuitenkin lohduttelivat, että samat bussit on käytössä paluumatkalla, joten tavarat saadaan takaisin. Eipä se siinä viimassa tainnut juurikaan pobrecitoja lohduttaa :)



Koko porukka miinus mä




Linnoituksen jälkeen mentiin vanhaan kaupunkiin Fallas-museoon. Siellä Las Fallas -juhlassa poltettavia hienoja taideteoksia vino pino. Kerrankin taidetta, joka on oikeasti hienoa, vaikka jotkut niistä teoksista olikin todella hämmentäviä. En jostain syystä jaksanut siellä kuvata juuri yhtään, vaikka paljon mielenkiintoista siellä oli.



Museon jälkeen oli jonkin verran vapaa-aikaa joka käytettiin tehokkaasti pyörimällä siinä pienehkön keskustan alueella. Oli kyllä ihan komea paikka. Täynnä vanhoja pikkukatuja ja patsaita.



Linnoitus keskustasta käsin


Sitten mentiin syömään 100 Montaditosiin, joka on siis edullinen, koko maan laajuinen tapas-paikka. Muunmuassa keskiviikkoisin sieltä saa kahdella eurolla tuopin olutta tai sangriaa ja tapaksen. Halpaa on. Sen myös huomaa siitä, että keskiviikkoiltaisin paikka on ihan täynnä ja menee varmaan puoli tuntia pelkkään tilaamiseen. Onneksi se on muulloinkin tosi halpa. Tuon jälkeen mentiin johonkin "irkkupubiin". Lainausmerkit siksi, että Espanjassa pubit eivät ole samanlaisia pubeja kuin Suomessa. Täällä pubi muistuttaa lähinnä yökerhoa. En oikeastaan huomaa clubin ja pubin välillä täällä mitään eroa. Esimerkiksi tuon "pubin jälkeen mentiin Swing-nimiseen yökerhoon ja paikka oli täysin vastaava. Joskus kahdentoista aikaan alkoi kyllä jo olemaan aika poikki ja valmis lähtemään kotiin, mutta siinä vaiheessa piti vielä odotella 5,5 tuntia bussin lähtemiseen. Mutta yhteenvetona oli kyllä hauska reissu ja varmasti tulee lähdettyä Erasmuslifen toisillekin reissuille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti