keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Malta

Maltalta on palailtu pari päivää sitten ja on aika vetää yhteen matkan kokemukset.

Lentomme lähti Maltalle Valencian kentältä vähän ennen kahta. Menin kentälle jo hyvissä ajoin, osittain vahingossa, koska katsoin lentolippuani väärin. Ajoissa oleminen on tietysti parempi kuin myöhässä oleminen. Valencian kenttä on kyllä aika tylsä paikka, eikä siellä mielellään montaa tuntia vietä. Muut matkakmppanit tulivat noin puoli tuntia mun jälkeen. Matkalle lähdin siis Oscarin, Quirinen ja Marianan kanssa. En oikeastaan kunnolla etukäteen tuntenut kuin Oscarin, koska tytöt ovat pyörineet omien projektiryhmiensä kanssa. Lento kesti noin pari tuntia ja sujui kivassa pilvettömässä säässä.

Malta oli maana täysin uusi ja pidin sitä vähän Italiaan verrattavissa olevana, vaikka en ole käynytkään Italiassa ikinä. Luulin, että siellä puhuttaisiin pelkästään englantia, mutta suurinosa paikallisista puhui maltaa, joka on englanniksi maltese. Kieli on aika erikoinen sanaston kannalta, mutta uskon sen olevan samaa kieliryhmää kuin muut latinalaiset kielet. Jonkinlaisia yhtäläisyyksiä pystyin spottaamaan kirjoitetusta tekstistä. Ihmiset oli aika rumia matkakumppaneitteni mukaan, itse en asiaan niin kiinnittänyt huomiota. Malta ei myöskään ole kovin halpa maa. Kuvittelin sen olevan tyyliin halvempi kuin Espanja, mutta lopulta se osoittautui jonkin verran kalliimmaksi. Hotelli oli halpa, mutta ruokakaupassa, baareissa ja ravintoloissa oli hitusen kallimpaa.

Aikaa olisi voinut olla ehkä pari päivää enemmän. Suunnitelmissahan tosiaan oli käydä siellä Sisiliassa päivän reissulla. Löysin kuitenkin kyseisiä excursioita tarjoavan firman vasta viimeisenä päivänä eikä matkakumppaneiden innostuskaan Italiaa kohtaan ollut kovinkaan suurta. Malta koostuu kolmesta eri saaresta, jotka ovat Maleta, Gozo ja joku ihan pieni saari, jolla ei käsittääkseni paljoa nähtävää olisi ollut. Gozolla taas olisi ollut paljonkin nähtävää. Varsinkin luonnosta löytyy suuria kallioita ja mielenkiintoisia luolia. Pelkän Gozon takia voisi ehkä vierailla Maltalla uudestaan, mutta täältä löytyy paljon muutakin nähtävää, niin taidanpa jättää väliin.

Matka riitti siis pääsaaren näkemiseen hyvin. Nähtiin Valleta (pääkaupunki), Dingli cliffs ja jotain pienempiä kaupunkeja saaren keskellä. Rabat (Mdina) ja Mosta. Sinä päivänä jona satoi koko päivän, olimme Mostassa ja Rabatissa. Vähän huonoilla fiiliksillä kyllä, kun kaikki kamat oli märkänä ja suurin osa kaikesta nähtävästä oli taivasalla.

Se ehkä riittää Maltasta. Lisäilen jotain kuvia, kunhan jaksan siirtää ne koneelle. Tämän viikon Andrei on täällä ja sunnuntaina on lähtö Portugalin Portoon kolmeksi yöksi yhden liettualaisen kaverin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti