sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Naapurit

Tänään on ollut ehkä maailman historian tylsin päivä. Viime yönä en meinannut millään saada nukuttua ja pyörin sängyssä ainakin viiteen asti. Tänään heräilin siinä kahden aikaan toteamaan, että nyt on sunnuntai, kaupat on kiinni ja ruokaa ei ole. Onneksi kebab-mestat on "aina" auki ja nälkään ei pääse kuolemaan. Se pitsan hakeminen onkin ollut päivän ainoa tapahtuma. Yhdet kaverit menee katsomaan uutta Tintti-leffaa, mutta ei oikein sinnekään huvita mennä. Varsinkaan siksi, että he menevät katsomaan sitä Valencian ainoaan englanninkieliseen teatteriin, joka sijaitsee jumalan selän takana. Raukat kun eivät osaa paria sanaa enempää espanjaa. Ehkä myöhemmin illasta liityn niitten seuraan, koska oli puhetta myös tapas-paikkaan menosta. Tai sitten vaan mätänen tänään kotona tekemättä yhtikäs mitään.

Olin eilen illalla yksillä kavereilla käymässä keskustan kupeessa. Niitten alakerrassa asuva mummeli on enemmän tai vähemmän sekaisin päästään ja tyyliin joka kerta kun siellä käy, niin se sama mummeli tulee ovelle ulisemaan jotain melusta, vaikka todellisuudessa kämpässä on puhuttu kuiskaten ja kävelty pumpulitöppöset jalassa. Eilen se mummeli oli kuulemma koko päivän paukutellut seiniä häiritsevän melun merkiksi. Ja lopulta, kun minäkin olin siellä, mummeli tuli ovelle riehumaan. Tämän seurauksena myös yläkerran naapurit tulivat siihen ovelle huutamaan ja yläkerran äijä meinasi lyödä sekopää-mummelia. Ja olisi lyönytkin, ellei oma vaimo olisi seissyt välissä. Siinä sitten hetki katseltiin niitten kirkumista rapussa ennen kuin lyötiin ovi kiinni. Ihme porukkaa. Oli siellä poliisitkin käynyt aiemmin kun mummelia oli hiertänyt päästä oikein kovasti.

Olen katsellut vähän uusia kämppiä. Nykyinen huone on hyvä ja sijaintikaan ei mikään luokaton ole, mitä nyt kouluun on vähän pitkähkö matka. Enemmän vaivaa vuokran suuruus. Vuokra on 300 € + kulut ja kulut oli viime kuulta 50 € ja meillä ei ole vielä edes lämmityksiä käytössä. Kulut siis noussee lähemmäs 100 € / kk ja en kyllä mitään 400 € / kk rupea pulittamaan yhdestä huoneesta. Olohuonettakaan ei tule oikeastaan koskaan käytettyä, koska espanjalainen televisio on luokatonta. Löysinkin paremmalla sijainnilla olevan kämpän hintaan 230 € / kk sis. kulut. Ja sisältää muuten viikkosiivouksenkin! Huone oli kuvan perusteella todella pieni, mutta tarvitsenko loppujen lopuksi mitään lukaalia? Säästöä tulisi n. 150 € / kk ja pystyisi käyttämään rahaa vähän huolettomammin. Täytyy huomenna pyrkiä katsomaan kämppää ja jos se on hyvä, niin ensi kuun alussa voisin jo muuttaa sinne. Jos siis toista vuokralaista ei olisi löytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti