keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Zaragoza

Parina viime viikonloppuna on tullut käytyä tutkimassa vähän Valencian lähiympäristöjä, eli siis Zaragozassa ja Alicantessa kävin. Ihan lähiympäristöä Zaragoza ei ole, koska se on vähän reilun 300 kilometrin päässä. Alicanteen on vajaa 200 km ja mielestäni matka on Espanjan mittakaavalla lyhyehkö.

Toissa viikolla kvin siis Zaragozassa. Syynä oli yksinkertaisesti se, että joku oli luonut Facebookiin tapahtuman siihen liittyen. Tarkoituksena oli vuokrata isolla porukalla autot ja painua kaupunkiin. Mitään tarkempaa syytä hommalle ei ollut, koska Zaragoza ei kaupunkina nyt mitenkään ylettömän kuuluisa ja mielenkiintoinen ole. Samalla etäisyydellä löytyy kaupunkeja kuten Madrid ja Barcelona. Mutta mikäpä tuossa, ihan hieno paikka se Zaragozakin oli. Meitä oli liikkeellä noin 25 henkilöä ja vuokrattiin perjantaina lentokentän lähellä sijaitsevasta Goldcarista viisi vuokra-autoa. Itse sain matkaseuraksi itävaltalaisen, korealaisen ja tsekkiläisen. Itävaltalainen lupasi ajaa molempiin suuntiin koko ajan, jotta säästäisimme kustannuksissa. Yhdestä lisäkuskista olisi pitänyt maksaa 3 euroa lisää per päivä. Nyt autolle tuli kaikkineen hintaa 42 € / henkilö ajalle perjantai - maanantai.

Perjantaina saavuttiin Zaragozaan melko myöhään illalla, muistaakseni yhdeksän aikoihin. Itse olin varannut hostellin parin kaverin kanssa etukäteen, mutta isolla osalla porukasta ei ollut mitään tietoa majoitusta. Sekopäisimmät kuvittelivat nukkuvansa autossa. Iltalämpötilat on noin 10 astetta, joten kylmä yöhän siinä olisi tullut. Majoitus kuitenkin löytyi kaikille lopuille jostain päiväkodista. Vuokrasivat sitten koko päiväkodin omaan käyttöönsä koko viikonlopuksi. Eikä ollut edes kallis, joku 10-15 € / yö / henkilö

Huonekaverit
Perjantaina käytiin huonekavereitten kanssa keskutassa ihmettelemässä ja todettiin ainakin taksien olevan halvempia kuin Valenciassa. Yötaksan kanssa aloitusmaksu oli 3,90 € ja Valenciassa se on 6 €. Tosin hinta lähti kasvamaan nopeammin. Kysyttiin taksikuskilta suosituksia hyvään ruokapaikkaan ja se vei meidät johonkin hampurilaispaikkaan. Ei siis mihinkään mäkkiin vaan johonkin pieneen paikkaan, jossa sai itse valita täytteet burgeriinsa. Sitten käveltiin pääaukiolle jossa törmättiin joihinkin meidän ryhmästä ja koitettiin löytää joku mukava paikka, jossa voisi istuskella. Ei me oikein mitään löydetty, joten lähdettiin ajoissa nukkumaan.

Matkaporukka
Lauantaina käytiin tsekkaamassa Zaragozan linna ja La Basilica, jotka ovat kaupungin kuuluisimmat nähtävyydet. Linnaan ei kyllä päästy sisälle kun satuttin paikalle siestan aikaan, joten se oli kiinni. Oli se kuitenkin ulkoakin ihan hieno, mutta jos olisi mennyt paikalle pari tuntia myöhemmin olisi saanut enemmän irti. Liput olisivat maksaaneet vain kaksi euroa.

Minä, Francesca, Felix ja Ville



La Basilicaan päästiin jopa sisällekin. Tuntia ennen sulkemisaikaa. Siellä oli myös korkea torni, johon pääsi nousemaan hissillä kolmen euron hintaan. Olihan se sen arvoista. Mielestäni korkeat tornit ovat aina kaupunkien parasta antia.

La Basilica yöllä






Käytiin myös joissain pienemmissä kirkoissa ja pyörittiin siinä vanhan kaupungin alueella. Ei siellä nyt mitään hirveän hienoa tai merkittävää ollut, että niistä jotain jaksaisi kirjoitella tai laitella kuvia. Ihan kiva kaupunki Zaragoza kuitenkin oli ja enemmän siellä turistille nähtävää taitaa olla kuin Valenciassa.

Mercado Central

Suihkulähde

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti