maanantai 21. marraskuuta 2011

Benidorm... Melkein.

Tällä viikolla kävin vielä ensimmäisten kämppien jälkeen katsomassa paria kämppää. Molemmat oli erinomaisella alueella, lähellä Basco Ibañezin Mercadonaa ja Plaza de Emilio Attardia. Toisessa kämpässä asui kolme tyttöä, yksi espanjalainen ja kaksi italialaista. Se oli muuten ihan hyvän oloinen, mutta huone oli todella pieni ja asunnon pohjapiirrustus oli vähän oudohko. Käytännössä se oli yksi mutkitteleva putki ja ainakaan paloturvallisuuden kannalta se ei olisi ollut Suomessa laillinen.

Toinen kämppä oli Blasco Ibañezilla Miniclubin viereisessä korkeassa kerrostalossa 12. kerroksessa. 14. kerros olisi ollut ylin. Kämppä oli aika vanha ja sotkuinen. Siellä asui sillä hetkellä joku parikymppinen marokkolainen opiskelija yksinään ja siihen etsittiin kahta muuta vuokralaista. Molemmat vapaana olevat huoneet oli aika pieniä. Toinen olisi ollut ihan asuinkelpoinen, mutta toisessa, pienemmässä huoneessa oli parveke erittäin komeilla näkymillä niin en sitten jostain syystä osannut päättää ja jätin molemmat huoneet ottamatta. Marokkolainen oli jo kerennyt varaamaan isoimman huoneen, jossa oli myös parveke. Parvekkeelta näki modernin La Ciudad de las Artes y las Scienciasin ja meren. Hintaa oli molemmilla huoneilla joku vähän reiska 200 €.

Torstai- ja perjantai-iltoina oli vähän puhetta Benidormiin menosta lauantaina, koska Erasmus-life järkkäsi sinne suhteellinen halvan matkan. 15 € bussimatkoista ja 15 € päivän lipusta suureen huvipuistoon. Perjantaina päätikin yhden kaverin kanssa, että lähdetään matkaan ja käytiin ostamassa liput. Paikkaliput olikin sitten jo loppuneet ja jäätiin odotuslistalle. Mentiin aamulla sinne, mistä bussi lähti ja kuinkas siinä kävikään. Odoteltiin siinä vesisateessa, että kaikki kunnollisen lipun omaavat saapuvat bussin täytteeksi. Melkein tunti siinä seisoskeltiin ja loppujen lopuksi YKSI paikka oli vapaana. Ei sitten menty kumpikaan ja ei sillä hetkellä kyllä haitannutkaan kun oli kastellut itsensä vesisateessa ja ajateltiin, että Benidormissakin varmasti sataa. Sade kuitenkin loppui nopeasti eikä jatkunut enää tuona päivänä. Ja Benidormiin menneet kaverit sanoi, että siellä paistoi aurinko koko päivän. Meni kyllä hienosti putkeen koko homma ja sitten jos ei vielä rahojakaan saa takaisin niin vähän pistää pinnaa kireälle.

Sellaista tänään. Projektia sain tehtyä sentään maailman tylsimmän viikonlopun aikana.

2 kommenttia:

  1. Hienoo että oot jaksanu kirjotella! Hulppeelta näyttää edelleen kaikin puolin. Sateisessa ja pimeässä Turun marraskuussa riutuva sielu tuntee kateuden piston itsessään. No ei sentään.

    Me mennään Johannan kans joulun jälkeen käymään Valenciassa. Et varmaan ite oo siellä silloin mut voisit kertoo muutaman paikan mitkä ehdottomasti kannattaa nähdä? Tänxx :)
    -Matti

    VastaaPoista
  2. Joskus joutuu vähän vääntämään itteensä väkisin kirjottelemaan, mutta onneks vielä jaksaa. Espanjankieliset osuudet on vähän kyllä jäänyt kirjottelematta, kun se on niin ärsyttävää ruveta periaatteessa samaa settiä kirjotella uudestaan.

    Vielä olis auringonpaisteessa ihan T-paitakelit :)

    Jos ootte paikanpäällä keskiviikkona niin ehdottomasti teidän täytyy mennä 100 Montaditosiin syömään tapas-sämpylöitä ja pikkusnäksejä. On halpaa ja hyvää. Nähtävyyksistä varmaan katedraalin torni, torres de serranos ja torres de quart. Luonnollisesti La ciudad de las artes y ciencias on näkemisen arvoinen. Oceanográfico on ihan jees, mutta ei ehkä ihan hintansa väärti (24,5 €), mutta se tiedemuseo siellä on edullinen ja ihan mielenkiintoinen. Plaza Xuquerilla on hyviä tapas-mestoja. Ehkä koko Valencian parhaat, koska Valenciassa tapas-kulttuuri ei oo hirveen voimakas.

    Ite tuun Valenciaan 5.1. joten tuskin osutaan samaan aikaan tänne :)

    VastaaPoista