keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Maltalle

Tulipa taas tossa illalla vahingossa venytettyä siestaa useamman tunnin mittaiseksi ja nyt ei sitten väsytä tietenkään yhtään.

Valencian syksy alkaa vähän nyppimään loppumattomalta tuntuneen kesän jälkeen. Nyt on jo muutaman päivän ollut tommoset noin 15 astetta lämmintä ja satanun lähes taukoamatta. Mitään tekemistä ei ole kun ulos ei viitsi mennä itseään kastelemaan. Täällä itsensä kasteleminen ei kannata, koska vaatteitten kuivumiseen kuluu huomattavan paljon aikaa jos aurinko ei paista. Ilmankosteus tekee vaatteitten kuivattamisesta haasteellista. Tänään poljin sateessa yliopistolta kotiin ja farkut kastui etupuolelta aika huolella. En odota, että ne olisi huomenna vielä kuivat. Pyykitkään ei tunnu missään vaiheessa kuivuvan kunnolla. Tilanne vielä pahenee jonkun verran, koska täälläkin joulukuu, tammikuu ja helmikuu on aika viileitä.

Se säästä. En muistaakseni ole blogiin kirjoitellut mitään suunnitellusta Maltan matkasta. Tuossa noin kuukausi sitten varasin parin kaverin kanssa lentoliput naurettavaan alle 40 € hintaan. Huomenna kone nousee 13:15 ja tulee takaisin lauantaina joskus myöhään illalla. Hotellikin saatiin lähes ilmaiseksi. 25 € kolme yötä kolmen tähden hotellissa. Ilmeisesti Maltallakin alkaa turistikausi olemaan ohi, koska hotellit tarjoaa huoneitaan aika huomattavilla tarjouksilla. Maasta en tiedä juuri mitään. Se on saari. Siellä asuu 400 000 asukasta. Pitäisi olla edullisempaa kuin Espanjassa. Euro on käytössä. Sieltä pääsee laivalla Sisiliaan. Toivon todella pystyväni houkuttelemaan jonkun matkustamaan kanssani päiväksi Sisiliaan, koska Malta itsessään ei niin kiinnosta. Siellä on sää suunnilleen samanlainen kuin täällä Valenciassa, paitsi että ainakaan säätietojen mukaan lähipäivinä pitäisi olla aurinkoista. Se tarkoittaa noin 20 asteen lämpötiloja.

Eli sinne pitäisi huomenna painella. Tai siis tänään. Jospa tässä koittaisi saada unen päästäkin kiinni, kun viiden tunnin kuluttua pitäisi jo heräillä pakkailemaan. Sunnuntaina tulee Andrei käymään ja viipyy seuraavaan sunnuntaihin asti, aika jäätävää menoa luvassa. Sinä sunnuntaina itse matkustelen Oportoon, Portugaliin liettualaisen Jokubasin kanssa. Sillä on siellä joku kaveri, jonka luona voidaan asua. Se reissu on neljän yön mittainen, eli päivän pidempi kuin Maltan reissu. Liput oli sinnekin suht' ilmaiset, muistaakseni reilu 50 €.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti