lauantai 10. joulukuuta 2011

Huumorintajut

Tässä parin kuukauden aikana on tullut havaittua suurehkoja eroja eri maalaisten huumorintajuissa, varsinkin sarkasmin osalta. Jotkut sitä ymmärtää, jotkut ei. Kaikista surkeiten sarkasmia ymmärtää kokemuksieni mukaan hollantilaiset. Ei vissiin kertaakaan hollantilainen ole tajunnut sarkastista heittoa. Yhtenä kärjistettynä esimerkkinä voisi olla vaikka:

Hollantilainen: "Vähän kävi hyvä tuuri kun sain näin hyvän kämpän näin halvalla."
Suomalainen: "No jaa... Ite tykkäisin asua sillan alla ja maksaa siitä vielä vuokraa."
Hollantilainen: "... :O :O"

Ensin ajattelin, että vain parilla tyypillä on vaikeuksia hahmottaa sarkasmia, mutta nyt kun jo tunnen lukuisia hollantilaisia, eikä heistä _kukaan_ ymmärrä kärjistetyintäkään sarkastista heittoa, niin pakko sen "vian" on olla niitten kansallisessa huumorintajussa.

Belgialaiset on samassa veneessä hollantilaisten kanssa. Niitä en tunne niin montaa, mutta ei nekään ikinä mitään vitsejä tajua. Myönnän kyllä, että oma huumorintajukin on vähän outo, mutta kyllä suurin muista ihmisistä ymmärtää, milloin puhun vakavissaan ja milloin en.

Ne vähät suomalaiset jotka täällä tunnen, ymmärtävät sarkasmia aina. Samoin italialaiset, puolalaiset ja liettualaiset. Muista maista en tunne niin paljoa porukkaa, että voisin analysoida heidän huumorintajuaan. Saksalaisista voisi sanoa, että ne tajuaa sarkasmia myös suhteellisen hyvin. Ottaen huomioon, että lähellä olevat hollantilaiset ja belgialaiset eivät sitä tajua lainkaan.

Se huumorintajuista. Katselin tänään Facebookissa yhden kaverin ottamia kuvia sen Portugalin reissulta ja kaikki sen kuvat näytti paremmilta, kuin omani. Kysyin siltä, että onko sillä hyvä kamera vai osaako se vaan kuvata, niin se vastasi, että ei osaa kuvata ja kamera on ihan paska, mutta se editoi kuvansa jollain softalla. Itsehän en ole ikinä tehnyt kuville mitään, mutta ehkä pitäisi. Aloin sitten tutkimaan Picasaa ja sieltä löytyikin joku automaattinen valotuksen korjaustoiminto ja jo pelkästään sillä kuvat sai näyttämään huomattavasti paremmilta, eikä niin hailakoilta. Tein tuon automaattisen valotuksen korjauksen kaikille kuvilleni. Aikaa meni melkein kaksi tuntia, mutta mitäpä tuosta kun en muutenkaan taida tänään jaksaa tehdä yhtikäs mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti