maanantai 19. joulukuuta 2011

Requena

Sunnuntaina kävin yhden kaverin kanssa Requenassa. Requena on pieni, vähän reilun 20 000 asukkaan kaupunki Valencian provinssissa. Se sijaitsee noin 70 km kilometrin päästä Valenciasta ja sinne pääsee kätevästi lähijunalla, joka tosin kestää 1,5 tuntia, mutta on edullinen. Meno-paluulippu kustansi vähän vajaan 10 euroa.

Idea matkaan oli aikalailla sponttaani. Portugalissa Jokubasin kanssa puhuttiin, että Valencian lähelläkin on varmasti jotain hienoja paikkoja, mihin voi tehdä lyhyitä muutaman tunnin reissuja. Katselin sitten karttaa ja lähellä olevia kaupunkeja, jotka oli radan varrella. Requena osui oikeastaan ensimmäisenä silmään, koska mun espanjan opettajan Málagassa oli Requena. Muita mielenkiintoisia paikkoja lähellä voisi olla ainakin Xátiva, Sagunto ja Gandia. Xátivassa on ainakin joku linna tjsp. Sitten selailin vaihtarijärjestöjen sivuja, että nekin oli tehnyt päivän reissuja Requenaan, Xátivaan ja Saguntoon. Kaikissa on siis varmaan käytävä, mutta tällä kertaa halusin Requenaan.

Mukaan matkaan lähti italialainen Silvia, vähän epäileväisin mielin, mutta sain sen vakuutettua esittämällä löytämäni todistusaineiston. Metromatka mukaan lukien matka-aikaa kertyi lähes kaksi tuntia, koska junat Requenaan lähtee Sant Isidre -nimiseltä asemalta, joka sijaitsee vähän syrjässä keskustaan nähden. Koska olen jo tottunut siihen, että italialaiset myöhästyy aina, niin kusetin kaikkien kulkuneuvojen lähtöajat puolta tuntia aikaisemmaksi ja se osoittautuikin hyödylliseksi. Metroasemalle tultiin 15 min aikataulusta myöhässä ja silloin Silvia halusi vielä lähteä kotiin hakemaan paksumman takin kun muka paleli. Siihen tuhraantui 10 minuuttia lisää ja 30 minuutin turvarajastani jäi 5 minuuttia jäljelle.

Perillä oltiin Requenassa kolmelta ja päivän ollessa sunnuntai, kaikki oli kiinni ja kaupunki oli erittäin hiljainen ja sympaattisen oloinen. Olin varannut meille kolme tuntia kierrellä siellä, mutta kaupungin läpikäymiseen meni 1,5 tuntia jos ei käynyt paikallisessa museossa. Me ei käyty, koska se oli kiinni ja turisti-infokin oli sulkenut jo kahdelta. Me siis kierrettiin vanha kaupunki ympäri, juotiin kahvit ja palattiin takaisin Valenciaan.







Requenan pääkatu


Junamatkalla Silvia huijasi mut tekemään "helpon ja lyhyen" presentaation sille huomiseksi ja vastapalveluksena se lupasi kokkailla jotain. Esitelmän tekemiseen menisi kuulemma maksimissaan puoli tuntia, jos hienostelee. Piti vaan copypastettaa Wikipediasta. Aiheena oli Arqueología Industrial eikä Wikipedista löytynyt aiheessa juuri mitään esittämisen arvoista tietoa. Jouduin lopulta googlettemaan esitelmän sisältöä lähes pari tuntia. No onneksi ruoka oli ainakin hyvää.

Käytiin vielä sen jälkeen yksien italialaisten kaverien kämpillä, jotka lähti koteihinsa joululomaksi. Maistoin ensimmäistä kertaa kastanjoita, enkä kyllä tykännyt hirveästi. Ne maistui sokeroidulle keitetylle perunalle ja keitetty peruna on mielestäni aika paskaa. Oli ne nyt kuitenkin ihan syötäviä. Ne tarjoili meille myös kuumaa sangriaa. Ne oli koittanut, josko se maistuisi samalla kuin glögi, jota tarjoilin niille viime keskiviikkona ja ne tykkäsi kovasti. Pakko kuulemma tuoda niille sitä enemmän Suomesta. Oli se kuuma sangriakin ihan juotavaa, mutta ei glögin veroista.

Silloin kun Andrei oli täällä, käytiin lähellä sijaitsevassa kansallispuistossa, Albuferassa. Samainen Silvia oli sielläkin mukana ja olen unohtanut lisätä kuvat sieltä, joten lisään ne nyt tähän postaukseen.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti